Terzić i Šurbatović, treći i četvrti sleva, Foto: Starsport

Navijači Partizana izdali su saopštenje u kom tvrde da su za pad Partizana u jesenjem delu sezone odgovorni Jovan Šurbatović i Zvezdan Terzić.

Šurbatović kao generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Terzić kao generalni direktor Crvene zvezde navodno su se sastali početkom marta.

PROČITAJTE JOŠ:

Na svom sastanku su, po tvrdnjama navijača crno-belih, dogovorili da destabilizuju Partizan.

Crno-beli su imali pet bodova viška pred nastavak prvenstva u odnosu na Zvezdu, kao najbližeg pratioca.

Sada je situacija drugačija, pa Zvezda pred derbi u subotu od 18 časova ima dva boda viška.

Navijači Partizana su tim povodom izdali saopštenje u kom etiketiraju spomenutu dvojicu kao odgovorne za pad ekipe iz Humske. Saopštenje prenosimo bez izmena.

Jovan Šurbatović, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Ovim putem želimo da obavestimo javnost u Srbiji o susretu koji se odigrao početkom marta između generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića, inače bivšeg člana vođstva navijačke grupe Crvene zvezde sa jedne strane i generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića sa druge strane. Tom prilikom je dogovoreno da se na utakmicama koje bude igrao FK Partizan na sve načine spreči osvajanje bodova, tendencioznim suđenjem na štetu Partizana, a sve kako bi Partizan izgubio bodovnu prednost koju je u tom trenutku imao u odnosu na Zvezdu. Zauzvrat, Zvezdan Terzić je dao obećanje Šurbatoviću da Crvena zvezda neće biti protiv predstojećih izbora u Fudbalskom savezu Srbije, odnosno da se neće protiviti izboru Šurbatovića i njegovih kadrova u organe FSS.

Ono što je usledilo samo je nepobitan dokaz ovih naših saznanja – Partizan je u utakmicama sa Napretkom i Čukaričkim grubo oštećen, o čemu svedoće video snimci i izjave svih fudbalskih stručnjaka i sudijskih eksperata, a na taj način je dogovor tandema Šurbatović-Terzić sproveden u delo“.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić Foto: Starsport.rs ©

„Kao dokaz ovome jeste i činjenica da celokupnim sistemom VAR-a u srpskom fudbalu rukovodi Jovan Šurbatović, a najveću sumnju izazivaju događanja u poslednjim kolima prvenstva kada je VAR naprasno i iznenada prestajao da radi u više utakmica, a sudije u VAR sobama se ne pitaju ni za šta.

Smatramo da celokupna javnost u Srbiji mora da zna kakve zakulisne radnje su na delu, gde dva čoveka nečasnim radnjama kroje tabelu fudbalskog prvenstva.

Pozivamo sve navijače Partizana da u ovim ključnim trenucima budu uz Partizan, te da u što većem broju dođu na večiti derbi i na taj način pruže podršku ekipi u ovoj teškoj borbi“, pišu navijači crno-belih u svom saopštenju.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare