Derbi, Crvena Zvezda, Partizan, fudbalska utakmica, stadion Rajko Mitić, stadion Crvene Zvezde
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Navijači Zvezde se pobunili protiv odluke Partizana.

U sredu od 20.00 igra se večiti derbi izmeđuPartizana i Crvene zvede u okviru devetog kola Superlige Srbije, a duel je imao i zanimljivu uvertiru.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je Zvezda odbila zahtev Partizana da se meč odloži sa jedan dan, u Humskoj su odlučili da zabrane unošenje bilo kakve koreografije, zastava, balona…

Tim povodom se oglasila i navijačka grupa „Delije“, najihovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Ovo pitanje smo postavljali pre mnogo godina i mislili smo da ga više nećemo postavljati, ali očigledno uprava Partizana nije još prerasla taj nivo iz prošlih vremena.

Po cenama karata za sutrašnji derbi prvo bi se reklo da njima ne odgovara publika na stadionu? Druga stvar koja je nama mnogo bitna i oko koje smo se borili godinama je ambijent i sve što ta reč nosi sa sobom. Ničim izazvano, FK Partizan zabranjuje unošenje koreografije koja se spremala za sutrašnji derbi i time direktno utiču na ambijent i atmosferu koja se retko gde viđa! Kome i zašto smeta zastava (šetalica), kartoni, baloni, zastavice?

Na svakom derbiju je sve od pobrojanog korišćeno i nikada ništa nije zloupotrebljeno. U drugim okolnostima bi reagovali za ovo, ali ovaj put nam je preče da pobedimo i da im odmaknemo na tabeli, ali da znaju svi da ove stvari više nikada neće ovako proći! Zato sada pozivamo sve Delije da dođu sutra u najvećem broju do sad i da nosimo naše igrače do nove pobede“.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Zvezde, zviždali i himni Lige šampiona pred revanš s Makabijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare