Luis Dijaz
Luis Dijaz; Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Malo je falilo da vidimo jedan od većih incidenata u Ligi šampiona.

Liverpul je u utorak uveče savladao Benfiku sa 3:1 (2:0) u četvrtfinalu Lige šampiona na teškom gostovanju u Portugalu, pa je već napravio veliki korak ka polufinalu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, malo je nedostajalo da se ovaj meč pamti po povredama Luisa Dijaza. U 87. minutu je Kolumbijac uspeo da postigne pogodak za 3:1,  a onda ga je proslavio sa Nabijem Keitom, Endijem Robertsonom i Robertom Firminom.

Možda to i ne bi bio preveliki problem da ovaj fudbaler donedavno nije nosio dres Porta, arheneprijatelja kluba iz Lisabona.

Jedan od navijača je pokušao čak da pogodi Dijaza štapom, koji mu je proleteo tik iznad glave.

Ovaj incident nisu primetili ni mnogi koji su gledali susret, verovatno okupirani slavljem tima iz grada Bitlsa. Na sreću Dijaz nije pogođen, a utisak je da je čak i Keita dotrčao do njega i gestikulirao mu da sagne glavu.

Dijaza su pokušali još jednom da pogode kada je primao nagradu za igrača utakmice, a sve ovo su osudili i stručni komentatori i bivši fudbaleri.

Mika Ričards, bivši igrač Mančester sitija, bio je oštriji od svih.

„Ovo je odvratno ponašanje. Znam da je igrao za Porto i da su oni rivali Benfike, ali navijaču moraju da budu mnogo bolji od toga“, rekao je Ričards.

Nadovezao se i legendarni as Liverpula Džejmi Karager.

„Ovo se u fudbalu događa sve češće. Pogledajte situaciju s Dijegom Simeoneom na ‘Old Trafordu’. U FA kupu je navijač utrčao u teren kako bi zadao udarac, mislim u utakmici Notingem Foresta i Lestera.

To je više nego užasno. I ne događa se to samo u Portugalu i Engleskoj nego svuda. Takvi navijači moraju da dobijaju zabrane ulaska na stadione do kraja sezone ili trogodišnju zabranu ulaska“, bio je jasan Karager.

BONUS VIDEO Liverpul pobedio Vest Hem u uzbudljivom meču

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar