Beograd, 1. marta 2020 - 162. veèiti derbi Crvene Zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitic" u Beogradu. FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bs

Vezni fudbaler Partizana Bibras Natho od svih svojih saigrača bio najbliži postizanju gola u 162. večitom derbiju.

Kapiten reprezentacije Izraela je u 63. minutu uputio odličan šut prema golu Milana Borjana, ali je njegov udarac prošao pored leve stative.

PROČITAJTE JOŠ

Natho je tokom utakmice mnogo vremena provodio u razgovoru sa saigračima i arbitrom zbog velikih prekida, faulova i tenzija na terenu.

„Oba tima su pre želela da ne izgube ovu utakmicu i zato je na kraju završena nerešeno. Jedanaest bodova jeste velika razlika, ali mi moramo da nastavimo da se borimo, da zadržimo naš stil igre, da se vratimo onome po čemu smo bili prepoznatljivi jesenas. Sada je primarno da očvrsnemo drugu poziciju, a onda da vidimo možemo li i kako napadati više“, naveo je Natho.

On je istakao da ga nije iznenadila postavka Crvene zvezde.

„Dejan Stanković nas nije iznenadio taktimom na terenu. Sve što smo videli, to smo i očekivali i na to nam je stručni štab i ukazao. Kao što sam rekao u prvom poluvremenu su nas zatvorili i nisu nam dali da igramo, dok smo u drugom poluvremenu našli rešenje za igru, ali nije bilo dovoljno“, istakao je Natho.

U prethodnom periodu je Partizan napustio Zoran Tošić, što se osetilo u igri crno-belih.

„Bambi je otišao… Žao mi je, on je pre svega moj prijatelj i uživao sam da igram na terenu sa njim. Šta mogu da kažem osim da nisam srećan zbog toga, ali to je fudbal. Želim mu sve najbolje u svim segmentima. A mi, mi moramo i bez njega“, rekao je Natho.

Prokomentarisao je i situaciju na terenu.

„Nisam ljut na sudiju, bio je staložen i pristojan. Samo sam u jednoj situaciji bio ljut kada je igrač kojeg je Suma navodno udario laktom jaukao, a onda potom kada su svi uskočili da se svađaju on je digao vrat i šalio se sa svojom klupom jer mu suštinski nije bilo ništa. Ali, to je derbi, pun je emocija“, zaključio je Natho.