Emilijano Sala
Emilijano Sala; Foto: EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Velški fudbalski klub Kardif siti isplatio je francuskom prvoligašu Nantu prvu ratu naknade za transfer argentinskog fudbalera Emilijana Sale, koji je poginuo u avionskoj nesreći pre četiri godine.

Argentinski napadač poginuo je u avionskoj nesreći iznad La Manša u januaru 2019. dok je putovao iz Francuske u Kardif.

PROČITAJTE JOŠ

Velšani su tvrdili kako 28-godišnji Sala zvanično nije bio njihov igrač kada je stradao i odbili su da plate oko 15 miliona evra odštete. Argentinac je već bio u Velesu, prošao je lekarske preglede, potpisao ugovor, ali se vratio u Francusku kako bi se oprostio od saigrača. Na povratku u Kardif je poginuo.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) je tada kaznila Kardif zabranom transfera u naredna tri prelazna roka, nakon čega se klub žalio Sportskom arbitražnom sudu (CAS). Tročlano veće CAS-a saslušalo je žalbu u Lozani krajem prošle godine i donelo odluku kako Kardif mora da plati odštetu.

Velšani su sada platili prvi deo, pretpostavlja se oko sedam miliona evra. Međutim, Kardif je uložio i žalbu na presudu CAS-a švajcarskom saveznom sudu, a presuda se očekuje tokom februara.

Kardif se trenutno nalazi na 20. mestu Čempionšipa sa dva boda više od zone ispadanja iz drugog ranga engleskog fudbala, dok je Nant na 15. mestu Lige 1 sa 17 bodova, četiri više od zone ispadanja.

BONUS VIDEO Prozvali ga „kraljem splavova“, izgubio 12kg, zaveo srpsku Kendal Džener i postao deo najlepše akcije Srbije 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar