Foto: Screenshot Instagram totodinatalereal

U periodu dok je popularni Kalčo ima jednu veliku legendu u svakom klubu, jedan od heroja lige bio je omaleni Italijan koji je postizao golove kako je hteo. Danas prolaze pored njega na ulici i ne uspevaju da ga prepoznaju.

Roma je imala Frančeska Totija, Juventus je imao Alesandra del Pjera, Palermo je imao Fabricija Mikolija, lista je dugačka, a u Udinama je bog fudbala imao ime Antonio di Natale.

PROČITAJTE JOŠ

Šesti je strelac u istoriji Serije A sa 206 postignutih golova i dve sezone zaredom (2009/2010 i 2010/2011) je bio najbolji strelac prvenstva. Tada je bio prosto nezaustavljiv, a onda je njegova karijera mogla da se promeni iz korena.

Juventus je završio sezonu na sedmom mestu, bila je to sezona za zaborav. Ubrzo su počeli da traže igrača koji će biti partner Del Pjeru i izbor je pao na najboljeg u ligi.

Ipak, „Toto“ nije imao iste namere.

„Uvek sam bio takav. Uvek sam svaki izbor donosio srcem, glavom i nikad nisam gledao novac.“

A onda je pojasnio kako je odbio „staru damu“.

„U Juventusu je bilo mnogo novca, važan je to klub i osvojio je sve. Moj me agent nazvao i rekao mi da postoji ta mogućnost, rekao sam: ‘Hvala, hvala i Juveu, ali moja porodica i ja ostajemo ovde u Udinama, osećam se kao jedan od njih i voleo bih da ovde završim karijeru“, pojasnio je Di Natale reči za kojima i dalje čeznu fudbalski romantici.

Antonio di Natale
Antonio di Natale; Foto: PA/ANDREA LASORTE

„Zatim sam pozvao predsednika Poca i problem je rešen u dva minuta.“

Postigao je 227 golova u dresu „zebri“, a danas retko ko da ga prepozna na ulici. Di Natale povremeno objavi fotografiju koja začudi sve koji su ga pratili. Počeo je da se bavi trenerskim poslom i dve godine je bio strateg Kararesea koji se takmičio u nižim ligama.

Jedino što je ostalo u promenjenom imidžu netaknuto je čuveni pogled, iako je sada sakriven iza naočara.

BONUS VIDEO Zašto nas toliko bole fudbalski porazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare