FK Spartak Subotica, Nikola Srećković
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srbiju je nedavno potresla afera u vezi nameštanja utakmica u domaćem fudbalu, kada je UEFA izrazila sumnju u rezultat dve utakmice, zbog velikih uplata u kladionicama u Aziji.

Po kratkom postupku reagovao je FSS i kaznio ekipe Jagodine i Borca, iako je utisak mnogih da su klubovi na taj način pre bili nagrađeni, a opravdano se sumnjalo i u efikasnost postupka nadležnih organa koji su u rekordnom roku izrekli kaznu.

pROČITAJTE JOŠ

Kao da to nije bila dovoljno da se stvari smire, već ovog vikenda imamo utkamice koje bi mogle da se nađu pod lupom istražnih organa.

Kladionice su zbog velikih promena kvota skinule dva meča Superlige Srbije.

Utakmica između Zlatibora i Rada u okviru 32. kola, već je na sajtu poznate inostrane kladionice bet365 zapala za oko, kada je u toku dana došlo do velike promene koeficijenta. Iako je kvota na pobedu Rada na gostovanju Zlaziboru prvobitno bila 1.65, vrlo brzo je pala na 1.24, pa na 1.20 dan pre meča.

Iako je domaći tim izgubiio gotovo sve šanse, zanimljivo je da se u kratkom periodu kvota ovoliko promeni. Da li je do toga došlo zbog velikih uplata, još uvek nije jasno.

Još veća promena kvota viđena je u ponudi za utakmicu između Spartaka i Napretka koja se igra u Subotici. Prvobitna kvota na pobedu domaćina je bila 7.00, da bi naglo pala na 2.20, na šta je ukazao i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” na duštvenim mrežama.

 

Foto: Screenshoot

 

foto: Screenshoot

 

Spartaku rezultatski meč ne znači ništa jer ne mogu do Evrope, dok se Napredak grčevito bori za opstanak. Ipak, kako god bilo, prvobitna kvota po kojoj je Napredak bio favorit, pa nagla promena izaziva sumnju u još jedan meč našeg fudbala.

To je doprinelo da se dve pomenute utakmice sklone iz ponude u nedelju, pa se postavlja pitanje, čemu kazne za Jagodinu i Borac, kada se nastavilo po starom.

Afere su se nizale kao na traci u prethodnom periodu, a deluje da neće skoro prestati i da ne bi bilo nikakvo iznenađenje da UEFA ponovo reaguje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar