Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sezona u Linglong Superligi je završena, ali se bura ne stišava. I dalje se raspravlja o neregularnostima, najavljuje nova reorganizacija i opstanak za Rad i Javor koji su takođe ispali, što se ne dopada rukovodstvu Inđije koje se oglasilo saopštenjem za javnost.

PROČITAJTE JOŠ

„Nakon saznanja iz pojedinih medija da pojedini klubovi planiraju da podnesu inicijativu o promeni pravila funkcionisanja Super lige Srbije, odnosno ispadanju četiri umesto šest klubova nakon završetka ove takmičarske sezone, a na osnovu glavne teze da je bilo nepravilnosti i nepoštenja tokom iste, fudbalkoj javnosti postavljamo sledeća pitanje“, počinje pitanjem klub u Inđiji.

Oni postavlaju pitanje, zašto nisu podnete krivične prijave zbog malverzacija.

„Da li postoje dokazi o neregularnosti tekuće takmičarske sezone? Ukoliko postoje, da li su podnete krivične prijave tim povodom, a ukoliko ne postoje na čemu se zasnivaju navedene tvrdnje?“, pita se doskorašnji učesnik Superlige.

Klub ističe da se njihovo ime ne spominje u bilo kakvoj vezi nameštanja utakmica.

„FK Inđija se nikada do sada nije našao ni u jednom dokumentu niti novinskom članku kao fudbalski klub koji se bavio nepoštenim radnjama i nijedna utakmica nije označena kao sumnjiva, niti povučena iz kladionica. Od prve do poslednje utakmice pošteno smo se borili za opstanak u takmičenju zagledani isključivo u svoje dvorište. Isto bi ostalo i nakon završetka ove sezone da se pojedini klubovi nisu oglasili današnjim u najmanju ruku nejasnim saopštenjima za javnost“, navode u Inđiji

Oni navode da svojim igrama doprinose kvalitetu fidbala.

„Ove godine Inđija je pobedila sve direktne protivnike za ispadanje iz Super lige. Inđija je jedini predstavnik Srema u Super ligi i kada su okolnosti normalne stadion bude ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Smatramo da Inđija svojim učešćem doprionsi kvalitetu fudbala u svakom segmentu te igre, od poštenog i borbenog fudbala do fer i korektnog navijanja“ stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik UO Inđije Dragan Pilipović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar