Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Zimski prelazni rok u najvećim fudbalskim ligama ulazi u samu završnicu, traje do kraja meseca, a uz Nova.rs možete da pratite poslednje dane i sve u vezi sa transferima.

Poslednji rok u Premijer ligi za zimske transfere je 1. februar, a u La Ligi i Seriji A završavaju takođe zaključno sa prvim danom februara iako su krenuli dva dana kasnije.

PROČITAJTE JOŠ

Najskuplji transfer je, za sada, prelazak Sebastijana Alea iz Vest Hema u Ajaks za 22,5 miliona evra, što je rekordno izdvojena suma holandskog velikana za nekog igrača.

Kako je protekao 22. januar u zimskom prelaznom roku, možete da pogledate – OVDE.

Glavne mete su i dalje Kristijan Eriksen, Isko, Olivije Žiru i drugi asovi, što ćemo zajedno pratiti.

ČELSI I JUNAJTED PRATE DEMBELEA

Mančester junajted i Čelsi i dalje pomno prate dešavanja u Barseloni jer su zainteresovani za dovođenje Usmana Dembelea. Ove sezone je Francuz postigao dva gola i upisao jednu asistenciju u prvenstvu Španije.

Bio je znatno efikasniji na četiri meča Lige šampiona gde je postigao tri gola i dodao još dve asistencije. Njegov ugovor sa Kataloncima važi do 2022. godine, pa klubovi već prate situaciju kako bi dogovorili njegov dolazak.

 

MURINJO BI DANIJA INGSA

Foto: EPA-EFE/Naomi Baker

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo želi da u London dovede napadača, a po ukusu Portugalca je najbolji strelac Sautemptona, Dani Ings.

Bivšem napadaču Liverpula ističe ugovor na kraju sledeće sezone, ali problem predstavlja klauzula pa bi Totenhem mogao da se okrene bivšem napadaču Atletika Dijegu Kosti.

Kosta ne bi koštao ni dinara, a i Murinjo ga jako dobro poznaje iz vremena kada su sarađivali u Čelsiju.

INTER ZAINTERESOVAN ZA ORIGIJA

Foto: EPA-EFE/Owen Humphreys

Novog napadača traži i Inter, a trener neroazura Antonio Konte zainteresovan je za fudbalera Liverpula, Divoka Origija.

Origi nije u prvom planu u Liverpulu, a ideja Kontea je da belgijskog reprezentativca dovede na pozajmicu i upari ga sa zemljakom Romeluom Lukakuom.

ALEGRI NA METI ČELSIJA I ROME

Foto: EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Italijanski stručnjak Masimilijano Alegri nalazi se na meti Čelsija i Rome koji nisu naročito zadovoljni Paolom Fonsekom i Frenkom Lampardom.

Alegri je bez angažmana od 2019. godine kada je napustio Juventus, sa kojim je igrao u dva finala Lige šampiona.

Engleski mediji navode da je Alegri prvi pik Čelsija u slučaju da Lampard dobije otkaz, dok sa druge strane, italijanski mediji pišu da bivši trener Milana ne bi imao ništa protiv dolaska u glavni grad Italije.

MITROVIĆU STIŽE KONKURENCIJA

Već smo pisali da bi Aleksandar Mitrović, u slučaju adekvatne ponude, mogao da napusti Fulam, a tome u prilog govori i sledeći potez uprave premijerligaša. Londonski klub navodno je ponudio Speciji 12 miliona evra za napadača M’balu Nzolu, tvrdi dobro obavešteni italijanski kolega Tankredi Palmeri.

Francuski špic ima 24 godine i ove sezone je na 13 utakmica postigao čak 9 golova u Seriji A.

MORGAN SANSON NOVI FUDBALER ASTON VILE

Doskorašnji igrač Olimpika iz Marseja stiže u Vilu, dok će tim iz Premijer lige na račun Olimpika uplatiti 14 miliona funti, a transfer bi mogao da naraste i do 15,5 miliona funti.

Prema planu 26-godišnji vezista bi trebalo u Birmingem da dođe sledeće nedelje.

„NAJDOSADNIJI PRELAZNI ROK U POSLEDNJOJ DECENIJI“

Menadžer Njukasla Stiv Brus izrazio je uverenje da će ovaj zimski prelazni rok proći bez većih uzbuđenja jer veliki broj timova ima finansijskih problema:

„Svi gube mnogo novca svake nedelje, ni mi nismo drugačiji. Teško je, jer tržište gotovo da ne postoji. Pokušaćemo da dovedemo jednog ili dva igrača“, rekao je Brus.

Njukasl je trenutno 15. na tabeli Premijer lige.

RAFAEL BENITEZ SE RAZIŠAO SA DALIJANOM

Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Rafael Benitez napustio je kineski Dalijan, a razlog je novi porast zaraženih od koronavirusa.

Nekadašnji menadžer Liverpula po ugovoru je imao da odradi još jenu sezonu, vrednu 12 miliona funti, ali je odlučio da sporazumno raskine saradnju.

Benitez je u Dalijan stigao 2019. godine.

VARAN ŽELI DA NAPUSTI REAL

Foto: EPA-EFE/Sergey Dolzhenko

Odbrambeni fudbaler Reala iz Madrida Rafael Varan razmišlja o odlasku iz Madrida na kraju sezone.

Francuski štoper stigao je u Real kada je imao 17 godina, a u prethodnoj deceniji osvojio je sve što se može osvojiti u fudbalu pa oseća da je spreman za nove izazove.

Varanu ističe ugovor 2022. godine, pa bi Real mogao da ga proda i zaradi pre nego što ode kao slobodan igrač.

ĐERLEK  U SLOVENIJI

Bivši igrač Partizana Armin Đerlek prelazi u Sloveniju, što je objavio turski Sivaspor. Đerlek je avgusta 2019. godine otišao iz tabora crno-belih kao slobodan igrač i nije se nametnuo ni u Sivasu, pa je prosleden Aluminiju.

Igrač rođen 2000. je u Partizan stigao iz OFK Beograda 2017, da bi manje od godinu kasnije bio prekomandovan iz u19 tima u prvi tim, ali se nije često nalazio u rotaciji Sava Miloševića.

IZ ROME U PARMU

Subota za sada protiče vrlo mirno kada je reč o zimskoj fudbalskoj pijaci… Iz Italije stiže informacija da je štoper Rome Federiko Facio na korak od prelaska u Parmu, od koje ga dele samo lekarski pregledi. Iskusni, 33-godišnji Argentinac je pod ugovorom sa „vučicom“ do leta 2022, ali je ove sezone odigrao samo pet utakmica.

VULVSI DOVELI NAPADAČA SOSIJEDADA

Vulverhempton je doveo ofanzivca Sosijedada Vilijana Žozea, kao zamenu za povređenog Raula Himeneza, koga čeka duži oporavak posle frakture lobanje i operacije. On je došao na pozajmicu sa pravom otkupa na leto za oko 20 miliona evra.

Vilijan Žoze je igrao u Sosijedadu od 2016. godine, a postigao je 62 gola na 170 utakmica za baskijski klub.

PAPU GOMEZ NA PRAGU SEVILJE

Kapiten Atalante Papu Gomez nadomak je prelaska u Sevilju, iako je godinama lider ekipe iz Bergama. Međutim, sukob sa trenerom Đam Pjerom Gasperinijem doveo je do toga da je razlaz neminovan. Transfer bi trebalo da iznosi između pet i šest miliona evra za iskusnog, 32-godišnjeg napadača.

MBAPE: AKO POTPIŠEM, OSTAJEM JOŠ DUGO

Ne zna šta će Kilijan Mbape sa svojom sudbinom… Nije tajna da ga Real silno želi, a i Pari Sen Žermen se trudi da ga zadrži, jer mu ugovor važi do leta 2022. Kako sam kaže, ako potpiše produžetak saradnje, planira još dugo da ostane u Parizu, ali…

„Razgovaram sa klubom o novom projektu. Razmišljam dosta o tome… Veoma sam srećan ovde i uvek ću biti zahvalan klubu. Ali, želim dobro da razmislim šta želim i gde želim da budem narednih godina. Odluku ću morati da donesem uskoro. Ne želim da potpišem ugovor i onda odem posle godinu dana“, poručio je Mbape.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar