Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto/John Patrick Fletcher/Action Plu / Actionplus / Nigel French / PA Images / Index Fototeca / Heritage Images / Greg Wood / AFP / Profimedia

Aleksandar Mitrović je protiv Irske (3:2) postigao jedan od najlepših golova na stadionu "Rajko Mitić" svih vremena. Majstorski je potkopao loptu i lobovao golmana Marka Traversa za veliku radost navijača Srbije.

Navijači nisu bili na tribinama da vide uživo novu genijalnost srpskog napadača i fudbalera koji se izjednačio na prvom mestu večne liste strelaca reprezentacije sa Stjepanom Bobekom (po 38 golova).

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, imali su i ranije priliku da uživaju u sličnim majstorijama.

MARADONI APLAUDIRALI I NAVIJAČI ZVEZDE

Tog 20. oktobra 1982. godine Barselona je stigla u Beograd da protiv Zvezde odigra prvi meč druge runde Kupa pobednika kupova (2:4), a Dijego Armando Maradona je bio inspirisan za igru.

Postigao je jedan pogodak glavom u 10. minutu, a onda je usledila prava fudbalska magija. Primio je loptu na sredini terena, došao do ivice kaznenog prostora, a onda je usledio vrhunski lob kojim je matirao Aleksandra Diku Stojanovića.

Bila je to jedna od retkih, možda i jedina situacija, u kojoj su navijači na tribinama, oko 90.000 njih aplaudirali rivalu.

„Golman je imao dva metra i nikako drugačije nisam mogao da ga savladam“, rekao je kasnije Maradona u dokumentarcu koji je režirao Emir Kusturica.

LOB ĐORĐIĆA PROTIV ODENZEA

Prošle su 22 godine pre nego što smo videli sličan pogodak, ovog puta je to uradio igrač u dresu Crvene zvezde.

Bojan Đorđić je probio, a onda iz kaznenog prostora lobovao golmana Odenzea 2004. godine. Vezista je nakon epizode u Zvezdi otišao put Rendžersa, a zatim promenio još osam timova pre kraja karijere.

Navijači su sa oduševljenjem ispratili ovaj maestralni pogodak, koji ulazi u svaki izbor najboljih u našem fudbalu.

GOL STOJANOVIĆA SA CENTRA

Utakmica Crvene zvezde i Čukaričkog decembra 2019. godine obeležio je fenomenalan pogodak Luke Stojanovića sa centra.

Na vreme je uočio da je Milan Borjan napustio sopstveni gol, a onda je odlučio da pošalje pravi projektil sa centra.

Lopta je dugo letela, na kraju je završila u mreži, baš kao i golman Borjan.

„Bilo je lepih golova u karijeri, ali teško da neki može da se meri sa ovim poslednjim. Definitivno je gol sa više od pola terena na ‘Marakani’ najlepši do sada, bez dileme. Verujem da će mi taj trenutak obeležiti karijeru“, rekao je Stojanović, koji je prošao mlađe kategorije Partizana.

VEČE KADA JE ŽIGIĆ RASTURIO ROMU

Prošlo je 16 godina od 1. decembra kada je Zvezda upisala najveću pobedu u 21. veku do tog momenta.

Moćna Roma predvođena Antonijom Kasanom ispraćena je sa tri pogotka u mreži (3:1), a heroj meča bio je Nikola Žigić.

Visoki napadač Zvezde je nekako primirio loptu, oslobodio se trojice čuvara, a onda sa 35 metara poslao neodbranjivi projektil zbog kog je „Marakana“ podrhtavala.

KANGIN GOL DECENIJE

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Krasnodar na „Marakani“ 2017. godine i nakon 10 godina doneo je Zvezdi ulazak u Ligu Evrope. Čak 671 član kluba je glasao za ovaj gol, koji je i proglašen za najlepši crveno-belih u poslednjoj deceniji.

Crveno-beli samo što su krenuli sa centra u drugom poluvremenu kada je Kanga video priliku da raspali po lopti iz sve strane. Učinio je to na fenomenalan način, a lopta je uz mnogo spina završila tačno ispod prečke.

U tom momentu se decibeli buke od radosti nisu mogli ni izmeriti, ovaj gol je širom otvorio vrata Evropi nakon nekoliko sušnih godina.

Sada je u uži izbor najlepših golova ušao i pogodak Mitrovića, a ovaj pogodak je izazvao veliku pažnju javnosti, te je bio jedan od „trending“ video snimaka na Jutjubu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar