Janko Langura, nekad golman, sada SNS bot i poslanik
Janko Langura Foto: Screenshot / Youtube

Nismo stigli ni da zaboravimo na Slavišu Kokezu kao predsednika Fudbalskog saveza Srbije, već smo dobili novu "zvezdu" najpopularnijeg sporta.

PROČITAJTE JOŠ

Slaviša Kokeza je svoje fudbalske snove odavno ostvario kao čelnik FSS-a, ali je doživeo strmoglavi pad i sve se ugasilo za nekoliko nedelja. Ali, tu su novi mladi lavovi poput Janka Langure, koji je prošle godine dospeo u žižu javnosti.

U pitanju je nekadašnji golman koji je postao narodni poslanik, rođen je 1994. godine u Priboju, a poslednji profesionalni angažman je imao u julu 2019, u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, svom matičnom klubu.

U međuvremenu bio je član Rudara, Loznice, Mačve, Dinama iz Vranja, te Takova, a pedantnu igračku biografiju kakvu Langura ima na Vikipediji, nemaju mnogi superligaški fudbaleri sa ozbiljnijim karijerama.

„Langura je u Metalac iz Gornjeg Milanovca, stigao zajedno sa ocem Nikolom, koji je postavljen na mesto trenera golmana u toj ekipi. Kao golman juniorskog tima, Langura je priključen seniorskom sastavu tokom takmičarske 2011/12. u Superligi Srbije. Odatle je, po okončanju omladinskog staža, ustupljen Rudaru iz Kostolca, za sezonu 2013/14. Nakon što je proveo godinu dana u toj ekipi kao bonus igrač, Langura je leta 2014. pristupio toj ekipi kao slobodan igrač. Langura je, kao golman Rudara izabran za najboljeg čuvara mreže na zimskom turniru početkom 2015, koji tradicionalno organizuje Opština Čukarica.Klub je leta iste godine napustio i nedugo zatim pristupio je ekipi Loznice. U saveznom rangu takmičenja debitovao je na utakmici 12. kola Prve lige Srbije za sezonu 2015/16, koja je završena bez pogodaka, usled odsustva prvog golmana, Dalibora Divca“, navodi se u biografiji pribojskog golmana.

Onda se navode novi detalji iz uzbudljive igračke karijere, uz detaljnu statistiku, koja ima čak i rubriku „Evropa“, iako je Langura imao nešto teži put do međunarodne scene iz Metalca, Rudara i Loznice, uz dužno poštovanje ovim klubovima.

Foto: wikipedia.com

Tek posle toga došli smo do poente.

„Po okončanju fudbalske karijere, Langura je u Gornjem Milanovcu delovao kao aktivista Srpske napredne stranke. Kao 155. kandidat na listi Za našu decu, Langura je 2020. godine izabran za narodnog poslanika u sazivu Narodne skupštine Republike Srbije. Na tom spisku uz njegovo ime navedeno je da je po struci diplomirani ekonomista.“

Nešto aktivniji nego među stativama, bio je kao gost televizijskih emisija gde je trebalo aplaudirati Aleksandru Vučiću, doduše bez golmanskih rukavica, kako bi se jače čuo pljesak. Bio je i „specijalac“ za praćenje prošlogodišnjih protesta u Beogradu, za šta je adekvatno nagrađen.

Nadajmo se samo da neće dobiti prilike da se razmaše i dođe do kokezastih ideja da proširi fudbalski deo već i previše bogate biografije na Vikipediji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram