Foto: Mats Torbergsen/NTB Scanpix via AP

Trener Rome Žoze Murinjo bio je utučen posle neverovatnog poraza od Bode Glimta u Norveškoj u trećem kolu Lige konferencija sa istorijskih 6:1.

Ovo je bio najteži Murinjov poraz u karijeri, pošto njegova ekipa nikada nije primila šest ili više golova na jednom meču sve do ovog duela.

PROČITAJTE JOŠ:

Portugalski trener je preuzeo odgovornost za poraz, ali je i jasno dao do znanja da smatra da Roma ima samo 13 vrhunskih igrača, kao i da je teško bilo igrati u lošim uslovima.

„Odlučio sam da igram sa ovom postavom, tako da je odgovornost moja. Učinio sam to sa dobrim namerama, kako bih pružio priliku onima koji naporno rade i da rotiram sastav na veštačkom terenu po hladnom vremenu. Odlučio sam da odmorim mnoge igrače“, istakao je Murinjo nakon meča.

Portugalac je tek u drugom poluvremenu ubacio neke od prvotimaca, uključujući i njaboljeg igrača „vučice“ Tamija Abrahama, ali spasa nije bilo.

„Svaki poraz nanosi štetu. Razgovarao sam sa igračima i bio iskren. Bio sam iskren prema njima. Nikada nisam prikrivao činjenicu da smo imali sastav sa stvarnim ograničenjima. Imamo 13 igrača koji predstavljaju jednu ekipu, ostali su na drugom niovu. Barem je pozitivna stvar što me od sada niko neće pitati zašto uvek koristim iste igrače“, dodao je portugalski stručnjak.

Postavlja se pitanje da li će težak poraz narušiti samopouzdanje igrača Rome u nastavku sezone.

„Naša glavna ekipa je dobro, zaslužila je više bodova ove sezone i ima pravi mentalitet. Sa tim mentalitetom igraćemo u nedelju“, naglasio je trener Rome.

Romu za vikend očekuje derbi u devetom kolu Serije A u kom igra protiv neporaženog Napolija, koji je usamljen na vrhu tabele.

BONUS VIDEO Ivan Gudelj o propalom transferu u Real zbog bolesti

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar