Žoze Murinjo
Žoze Murinjo; Foto: Screenshot Twitter 101 Great Goals

Koliko mu je samo ovo značilo...

Legendarni Žoze Murinjo emotivno je proživeo meč Rome i Lestera (ukupni rezultat 2:1) i na kraju konačni plasman u finale Lige konferencija.

PROČITAJTE JOŠ

Plakao je Murinjo od sreće, kao da je konačno ovim uspehom skinuo ogromni teret sa pleća. Možda je osvojio 25 velikih trofeja, možda je osvojio prvenstvo u četiri različite države, možda je osvojio Ligu šampiona sa Portom i Interom, možda je osvojio Ligu Evrope sa Mančester junajtedom, a trofej Kupa UEFA podigao sa Portom, ali ovo je bilo posebno emotivno pražnjenje.

Dokazao je svima da je još onaj pravi i uspeo da posle 31 godine uvede „vučicu“ u neko evropsko finale. Ipak, lista dostignuća tu nije gotova jer će 25. maja u Tirani postati prvi trener koji je sa četiri različita kluba igrao finala evropskih takmičenja.

Ujedno je uspeo i ono što nije niko ranije. Stigao je do finala sva tri evropska takmičenja (Lige šampiona, Lige Evrope/Kup UEFA i Lige konferencija), a osvajanjem titule bi postao i prvi koji ima ova tri trofeja.

Romu je vodio od kvalifikacija kada je sa 5:1 savladan Trabzon, a u finalu ih čeka Fejenord.

„Umoran sam i želim da odem kući. Ovo je trijumf porodice. Ne samo onih koji su bili na terenu ili onih na klupi, već svih na stadionu. To je naše najveće ostvarenje. Ova empatija i osećaj da smo porodica. To smo stvorili sa navijačima. Što se tiče utakmice, mislim da je bila izvrsna, iako bi drugi mogli da je vide drugačije. Ipak, kada vaš golman ima samo dve odbrane u 120 minuta fudbala protiv tima iz Premijer lige koji ima toliki kvalitet u napadu, onda to znači da smo uradili nešto dobro“, poručio je Murinjo posle utakmice.

Na kraju je imao poruku i za svog prijatelja Karla Ančelotija koji će 28. maja igrati finale sa Realom protiv Liverpula.

„Ako mi dozvolite, poslao bih poruku i svom prijatelju, velikom Karlitu. Hajde da obojica pobedimo u finalima“, zaključio je Portugalac.

BONUS VIDEO Tadić otkrio: Jedini sam igrač kom je Ajaks dao ugovor da nastavim kao trener, ovo je fakultet fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar