FK Real Madrid
FK Real Madrid; Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Ne stišavaju se strasti nakon što je Real Madrid po 17. put u istoriji izborio finale Lige šampiona.

U polufinalu su „kraljevići“ nakon neverovatnog preokreta savladali Mančester siti ukupnim rezultatom 6:5 i plasirali se u meč za trofej koji je na programu 28. maja u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

Ishod meča ostavio je u šoku i legendarnog Pitera Šmajhela.

„Ljudi su prošli u finale, a prvu priliku su imali u 90. minuti, kad su i postigli prvi gol. Drugi gol su dali iz druge prilike, a treći iz penala i tek trećeg udarca u gol“, rekao je Šmajhel.

Zatim je postao još oštriji.

„Real Madrid nema pravo da igra u finalu. Očigledno je da su kroz dve utakmice bili gora ekipa. Mančester Siti imao je potpunu kontrolu, ali tu se radi o onom jednom trenutku o kojem smo već pričali. A pričali smo o tome kako navijači mogu biti 12. igrač“, izjavio je bivši golman Mančester junajteda koji je čini se zaboravio kako je on sa „crvenim đavolima“ stigao do titule 1999. godine kada su postigli dva gola u nadoknadi protiv Bajerna.

Zatim je pohvalio Real.

„Ja više ništa ne razumem o fudbalu… Nikada nemojte da otpisujete igrače ove ekipe. Oduvek smo govorili, iskustvo u ovom takmičenju igra veliku ulogu, ali oni su pokazali i srce i želju. Oni su već prošli kroz ovakve scenarije, već su videli sve ovo što im se dogodilo. Kod Reala niste mogli da vidite nikakvu paniku…“

Šmajhel žali što Siti nije nagrađen za bolju partiju.

„Igrao je jako dobro do tog gola u 90. minuti. Sve su imali pod kontrolom. Rodri je u sredini bio odličan, ali videlo se da nedostaje De Brujne u poslednjih pola sata“

BONUS VIDEO Navijači Junajteda gromoglasnim aplauzom ispratili Matića sa terena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar