Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Prema Žozeu Murinjo niko nije ravnodušan. Jedni ga vole, drugi mrze, ali niko ne može da ospori da je vrhunski trener i da sa sobom nosi posebnu emociju. Gospodin specijlani je u opširnom intervjuu za "Marku" otkrio kada je jedini put plakao.

Nakon što je 2010. godine Žoze Murinjo s Interom osvojio „tripletu“, preuzeo je tog leta slavni Real iz Madrida.

PROČITAJTE JOŠ

Dve godine kasnije Portugalac je osvojio Primeru s rekordnih 100 bodova i čak 121 datim golom, čime je prekinuta dominacija Barselone.

„Ta generacija Reala, bila je to fantastična ekipa. Izuzetno disciplinovana, savršeno organizovana i maksimalno motivisana. Sa istim žarom su igrali protiv Brselone i protiv nekih manjih klubova. Nije bilo trzavica ni svađa, svi su se odlično slagali i to je bilo ključno“, poručio je Murinjo.

Uprkos dominaciji u španskom prvenstvu sa Realom nije uspeo da napravi željeni rezultat u Ligi šampiona. Bez obzira na šest pobeda u grupnoj fazi, usledila je eliminacija od Bajern Minhena u nokaut fazi, a onda i Murinjove suze, o kojima je prvi put javno govorio.

Madriđani su u Minhenu u nadoknadi primili gol za poraz od 2:1, da bi na „Santjago Bernabeu“ poveli 2:0 posle svega 14 minuta… Ipak, ispali su na penale.

„Posle te utakmice sam jedini put u karijeri zaplakao zbog nekog poraza. Ja i Aitor Karanka smo sedeli u kolima ispred moje kuće i plakali. Užasno teško mi je palo to ispadanje, jer smo bili najbolja ekipa u Evropi te sezone“, rekao je Žoze.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar