Foto: AP Photo/Andrew Medichini
Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Fudbaleri Rome poraženi su od Lacija sa 3:2 u veoma interesantnom rimskom derbiju u okviru šestog kola italijanske Serije A.

Dva puta je „vučica“ uspela da prepolovi prednost Lacija, ali nije uspela da izjednači, pa su kući otišli praznih ruku.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako derbi nije prošao onako kako je zamišljao, Žoze Murinjo je odlučio da za to okrivi sudije na terenu i u VAR sobi.

Sudija meča bio je Marko Gvida, a na Murinjovom udaru se našao jer Lukasu Leivi jednom prilikom nije pokazao drugi žuti karton i isključenje.

„Pre svega, želim da kažem nešto posebno: Nivo fudbala u Italiji se drastično podigao u odnosu na period kada sam prvi put radio ovde. Kvalitet igre i želja za pobedom su veći ali nažalost sudija i VAR nisu. On je grešio dole na terenu, a VAR je grešio gde god da se nalazio. Ovo je previše. Lukas Leiva je zaslužio drugi žuti karton i isključenje. Naš Pelegrini je u prošlom kolu dobio crveni za istu stvar koju smo danas videli dva ili tri puta na terenu“, rekao je Murinjo za DAZN odmah nakon meča.

Prema njegovom mišljenju Roma je bila bolja, a golove su primali iz kontranapada i jednom iz sudijske greške.

„Stojim uz svoje igrače jer smo danas bili bolji tim. Kada primite tri gola, naravno da nešto nije kako treba, ali igrali smo dobro i dominirali. Stavili smo Lacio na velike muke. Primili smo dva gola iz kontranapada i jedan dok smo čekali da nam dosude penal. Oni su poslednje minute dobro iskoristili jer im je to sudija dozvolio“.

Grešaka u odbrani „vučice“ je definitivno bilo, a Murinjo nije promaklo ni fenomenalno ubacivanja Sergeja Milinkovića-Savića nakon kog je doveo Lacio u prednost.

„Znali smo za Milinkovićeva ubacivanja, ali se desilo da mu ostavimo previše prostora u sredini. Sigurno da smo pogrešili ali me raduje što smo posle toga reagovali kao da se ništa nije desilo. Tim je uvek zajedno. Čak i u teškim momentima. Bili smo možda desetak minuta u problemu. Rekao sam momcima na poluvremenu da protivnik može da nas povredi iz kontranapada ali to je doza rizika kada jurite rezultat. Zaslužili smo bolji rezultat ali je sudija drugačije odlučio“, dodao je portugalski stručnjak.

Murinjo je ove izjave dao nakon samog meča, dok je još bio na terenu, nakon čega se uputio na konferenciju za medije, ali je pre zvaničnog početka popričao sa novinarima, nakon čega je pobesneo i odjurio iz sale.

BONUS VIDEO Eduardo Kamavinga zvezda Real Madrida

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram