Žoze Murinjo
Žoze Murinjo; Foto: Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP)

Nakon što se srpski trener Mladen Krastajić pominjao kao mogući selektor Nigerije, sada postoji mogućnost da to mesto zauzme proslavljeni Portugalac Žoze Murinjo.

Prema pisanju britanskog „Dejli mejla“, Murinjo je prvi kandidat za selektora, a iz nigerijskog Fudbalskog saveza kažu da su sa Portugalcem već pričali.

PROČITAJTE JOŠ:

„Od novog selektora tražimo disciplinu i glad za trofejima. Murinjo? Da, razgovaramo sa njim, a pričalo je i Ministarstvo sporta“, rekao je Amaju Pink, prvi čovek Fudbalskog saveza Nigerija.

Iako se prethodnih meseci Krastajić pominjao kao neko ko će sesti na mesto selektora, to se nije desilo, a Srbin je u međuvremenu postao trener Makabija iz Tel Aviva.

Nigerija želi trofej na predstojećem Afričkom kupu nacija, koji se igra od devetog januara do šestog februara u Kamerunu.

Slavni Portugalac se do sada nije oglašavao po ovom pitanju, a u karijeri nikada nije bio selektor nijedne zemlje.

Trenutno je trener Rome i na toj poziciji je šest meseci. Prethodno je u bogatoj trenerskoj karijeri trenirao Totenhem, Mančester junajted, Real Madrid, Porto, Inter, Čelsi…

Roma je trenutno šesta na tabeli italijanske Serije A, dok je u Ligi konferencija prošla kao prvoplasirana iz grupe u nokaut fazu.

BONUS VIDEO Vuletić: Miloš Vazura prodaje igrače Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar