Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Italijanska Serija A često je na meti kritika zbog neatraktivnog fudbala, ali u prvom delu sezone upravo je u njoj postignuto najviše golova, kada se gledaju samo najjače lige sveta.

Ubedljvo najviše golova ove sezone postignuto je u Seriji A, tačnije mreža je pogođena čak 574 puta.

PROČITAJTE JOŠ:

Druga po efikasnosti je francuska Liga 1 u kojoj je do sada postignut 531 gol, dok je na trećem mestu nemačka Bundesliga sa 473 gola.

Premijer liga je pomalo neočekivano na četvrtoj poziciji sa 470 golova, dok se u Španiji igra najtvrđi fudbal, pa je postignuto „samo“ 455 pogodaka.

Treba istaći da je veliki doprinos u efikanosti Serije A imala Fjorentina, koja je trenutno šesti najefikasniji tim lige sa 34 gola.

Najefikasniji u Italiji je Inter sa 49 pogodaka, dok gradski rival Milan ima 40 golova na svom kontu

Najbolji strelac lige je ubedljivo srpski reprezentativac Dušan Vlahović, koji ima 16 golova, dok je Čiro Imobile na drugom mestu sa tri manje.

Ne treba zaboraviti da u Seriji A igra i Sergej Milinković-Savić koji je učestvovao u 11 od ukupno 39 golova Lacija ove sezone.

Kao glavni kandidati za titulu za sada se ističu Inter, Milan i Napoli, koji je u poslednje vreme posustao, pa na poslednje četiri utakmice ima samo jednu pobedu uz tri poraza.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar