Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović Foto: Stephen Flynn/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aleksandar Mitrovič ove sezone blista kako u dresu reprezentacije, tako i u Fulamu, sa kojim je sve bliže povratku u Premijer ligu.

Mitrović je do sada u sezoni postigao neverovatan 21 gol na samo 18 utakmica u prvenstvu, što je privuklo skaute iz Španije.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema pisanju engleskih medija, srpski napadač se nalazi na listi želja Viljareala i njihovog trenera Unaija Emerija, koji je ranije radio u Engleskoj, pa je i bliže upoznat sa Mitrovićevim kvalitetima.

Navodno, „žuta podmornica“ želi da pošalje ponudu za srpskog reprezentativca već u januaru. Ipak, Fulam ga se neće tako lako odreći.

Srbin je više puta do sada isticao koliko je srećam u klubu za koji trenutno nastupa, te nije pokazivao ni najmanju nameru da menja sredinu, iako su za to definitivno postojale osnove.

Fulam sada razmišlja da ponudi Mitroviću novi ugovor do 2026. godine za nedeljnu platu od rekordnih 100.000 funti, čime bi postao njaplaćeniji fudbaler Ćempionšipa.

Zanimljivo je da je Viljareal prošlog leta već pazario u Čempionšipu. Tada je izdvojio čak 21 milion funti za Arnauta Danjumu Groenevelda iz Bornmuta. Holanđanin nigerijskog porekla se dobro snašao u Španiji, trenutno je prvi strelac Žute podmornice u Primeri sa pet pogodaka na 11 utakmica.

Ipak, mala je verovatnoća da do ovog transfera dođe, pogotovo zato što je Fulam trenutno drugi na tabeli, a po dosadašnjim igrama sve osim direktnog povratka u elitu bio bi neuspeh.

Uz sve to, srpski napadač ima priliku da obori rekord Čempionšipa po broju golova jednog igrača u sezoni. Taj rekord trenutno iznosi 31 gol, koji je postigao Ajvan Toni, igrač Brentforda i to prošle sezone.

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar