Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović najbolji je strelac kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru posle četiri odigrane utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Špic Fulama ima za sada sedam golova na svom kontu i iza sebe je ostavio Erona Zahavija iz Izraela (šest golova), Memfisa Depaja, Roberta Levandovskog, Romelu Lukakua i Burara Jilmaza (po četiri) i brojne druge igrače sa tri (Ronaldo, Grizman) i manje golova.

Na pola kvalifikacionog puta u grupi sa Portugalom, Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, Srbija stoga ima deset bodova.

Isto toliko ima i Ronaldov Portugal, koji je baš protiv našeg tima pokazao najviše.

Međutim, u Beogradu mu ni to nije bilo dovoljno za trijumf (2:2), dok je Mitrović sve vreme, od Irske, preko Portugala i Azerbejdžana, do Luksemburga zaista koristio maksimum prilika.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Gledajte Srbiju na SBB i EON platformi

Utakmice Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Zanimljivo je da je on dao sedam od ukupno 11 pogodaka Srbije, što naš nacionalni tim smešta na sedmo mesto efikasnosti od svih reprezentacija u kvalifikacijama.

Ispred su Engleska (13), Izrael (14), Turska (15), Holandija (16) i Belgija i Danska sa po 17 pogodaka.

Doduše, treba podsetiti i da su sve pobrojane reprezentacije, osim Belgije i Engleske, odigrale po pet mečeva, a Srbija, Engleska i Belgija po četiri.

Mitrović je svoje golove davao Irskoj u 69. i 75. minutu, Portugalu u 46, Azerbejdžanu u 16. i 81. i Luksemburgu u 22. i 35. minutu.

Šansu da popravi svoj golgeterski saldo ima već sedmog septembra na utakmici protiv Irske u Dablinu.

BONUS VIDEO: Piksijevi utisci posle utakmice sa Katarom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar