Foto: Richard Sellers / PA Images / Profimedia

Fulam se kroz "iglene uši" provukao do "Vemblija", bez usluga najboljeg strelca Čempionšipa Aleksandra Mitrovića kojeg je sprečila povreda da bude na terenu u dvomeču sa Kardifom (3:2 ukupan rezultat).

Ipak, prema informacijama koje stižu sa Ostrva, Mitrogol bi za četiri dana trebalo da bude u sastavu „kolibara“ u najskupljoj utakmici u svet fudbala, „teškoj“ neverovatnih 220 miliona dolara, odnosno oko 170 miliona funti.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Mitrović, „zlatna kopačka“ Čempionšipa, vlasnik 26 golova u ligaškom delu drugog takmičenja po jačini u Engleskoj, gledao je s tribina dramu u revanšu s Kardifom i poraz, koji na svu sreću nije koštao njegov Fulam (1:2) eliminacije zbog trijumfa u gostima rezultatom 2:0.

Finale plej-ofa Čempionšipa – konačni obračun Fulama i Brentforda, koji je eliminisao Svonsi, zakazan je na čuvenom stadionu „Vembliju“ 4. avgusta  i tu će stati čitava sezona.

Sve što su gradili i za šta su se borili tokom godine, staće u taj jedan meč.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY

Tim Aleksandra Mitrovića je pre dve sezone uspešno položio taj završni ispit, tada je na kormilu tima s „Krejven Kotidža“ bio Srbin Slaviša Jokanović, dok je ekipu na terenu predvodio Aleksandar Mitrović.

Pročitajte još: Mitrović ispisao nove stranice istorije fudbala na Ostrvu

Očekuje se, bar prema rečima sadašnjeg menadžera Skota Parkera, kroz koje provejava optimizam, da će srpska gol-mašina biti za četiri dana na travnatom tepihu kultnog stadiona u Londonu, i da će jurišati na „pčele“.

„Bio je Mitrović blizu da zaigra u četvrtak protiv Kardifa, ali nije bio potpuno spreman“, kratko je poručio Parker britanskim medijima, a zatim je nastavio:

„Bio je verovatno najbučniji glas koji ste mogli da čujete tokom meča u drugom poluvremenu. Nadamo se i očekujemo da će biti fit za utorak za najvažniji meč“, ulio je Parker nadu navijačima Fulama da će srpska haubica predvoditi Fulam u meču „teškom“ 170 miliona funti.

Povređenog reprezentativca Srbije je u revanšu sa Kardifom odmenio Kebano, koji je postigao jedini gol za Fulam i na kraju je taj pogodak bio zlata vredan, jer je tim iz Londona prošao dalje, uprkos porazu.

Podsetimo, Kebano je pogodio i u prvom odmeravanju snaga u Kardifu, u zaustavnom vremenu. Rezultat je tada bio 2:0, da bi u revanšu usledila prava drama, jer su „pčele“ u dva navrata vodile…

„To je bio najgori početak koji možete da poželite. Ta prednost od dva gola koju smo ostvarili u prvom susretu, stvorila je čudan osećaj u našim glavama. Osećate se ugodno, ali vam istovremeno nije prijatno. Prvo smo pali pod neki njihov pritisak i odustali od našeg stila igre. Ali smo kasnije pokazali i drugu stranu, kada su nam leđa bila uz zid. Uspeli smo da se izvučemo i to je najbitnije“, poručio je za Skaj kapiten Fulama Tom Kerni.

Jasno je da Fulamu s Mitrovićem ili bez njega, neće biti nimalo lako da izađu na kraj s Brentfordom, koji je završio na trećem mestu tabele Čempionšipa. Bili su iznad Fulama zbog bolje gol-razlike, jer su primili čak 10 golova manje, ali su i postigli četiri manje.

Pročitajte još: Goleada na startu Superlige i remi TSC i Vojvodine

Isto tako je jasno da četa Skota Parkera nije ista kada na terenu nema ubojitog Srbina, kralja strelaca svih engleskih profesionalnih liga, pa zato svi kojima je Fulam u srcu navijaju da Mitrović 4. avgusta istrči na teren i da povede ekipu kao pre dve godine ka eliti – Premijer ligi.

Foto: EPA-EFE/FILIPE FARINHA

„Imamo iskustva igranja takvih mečeva. Uspeli smo 2018. godine sa Slavišom Jokanovićem, možemo i sada sa Parkerom, koji je isto tako ambiciozan trener i neguje sličan stil igre kao Jokan“, rekao je nedavno u intervjuu za Nova.rs Aleksandar Mitrović.

I Srbija navija da Mitrogol bude zdrav i da nastavi da rešeta mreže kao što je to činio tokom sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare