Foto: Starsport

Fudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić rekao je šta je presudilo meč sa Monakom na stadionu "Luj II".

Oliver Mijušković Foto: Nova.rs

Zvezda je poražena u meču šestog kola Lige Evrope i u grupi H je završila na četvrtom mestu.

PROČITAJTE JOŠ:

Monako i Ferencvaroš su prošli dalje, Trabzon će se zadovoljiti Ligom konferencija, a šest bodova iz isto toliko mečeva je bilo premalo Zvezdi.

„Loše smo ušli u utakmicu, to se odrazilo na rezultat. Saseklo nas je što smo primili gol u petom minutu. Posle smo pokušavali da se vratimo, ali prvo poluvreme je odlučilo pobednika. Poluvreme smo odigrali solidno, ne mogu reći odlično, drugo smo izgubili 2:1, ali smo u prvom naivno izgubili utakmicu“, rekao je Ivanić.

Kevin Foland je bio strelac tri od četiri gola Monaka, pošto je jednu loptu u svoju mrežu sproveo Milan Rodić.

Ivanić smatra da ovaj plasman nije zaslužen, te da je ekipa mogla da uzme i više poena.

„Mislim da nije, ali uzeli smo šest bodova. Zaslužili smo više, ostaje žal što nismo prošli dalje. Šteta, baš šteta. Pripremali smo se, ali nismo ispoštovali neke stvari o kojima smo pričali pre meča. Nažalost, to se odrazilo brzo u prvom poluvremenu. Ostaje da izvučemo pouke, nema vremena, čeka nas prvenstvo u nedelju i da završimo polusezonu kako zaslužujemo“, kaže Ivanić.

Foto: Starsport

Crveno-beli su dali gol u 54. minutu penalom Gelora Kange, a Aleksandar Pešić je onda u 68. minutu pogodio mrežu i taj gol je poništen zbog ofsajda.

„Definitivno taj period igre je išao nama u korist, dobro smo igrali. Da smo dali taj gol, ubeđen sam da bismo ih stigli. Nažalost, bio je ofsajd, kažu da je bio mali. Da je taj gol bio priznat dobili bismo dodatnu energiju. Ubrzo posle toga smo primili četvrti gol i ugasila se svaka nada“.

Ivanić je istakao još neke od poteškoća sa kojima se Zvezda suočava kad igra Evropu.

„Generalno ne može da se poredi domaće prvenstvo sa Ligom Evrope. Prilagođavamo se iz utakmice u utakmicu. Jednu igramo na terenu koji je spor, neravan, suv. Sledeću utakmicu posle tri dana igramo u drugom ambijentu, kao da je drugi sport. Nažalost, u našoj Superligi imamo svega nekoliko dobrih terena, gde igramo brz i atraktivan fudbal, posle igramo sporo. I posle imamo problem u Evropi kad dođe ekipa kakva je Monako, da se priviknemo na taj nivo fudbala. Još kad dodamo tome naše neke greške onda tu nema šta da tražimo. Kad smo svodili te greške na minimum mogli smo da pariramo ekipama“.

Na kraju mu je preostalo samo to da se zahvali navijačima koji su bili bučniji nego pristalice domaćih.

„Generalno smo vežbali to na treningu. Nije da nismo znali da ćemo igrati na taj način. Primili smo gol rano, pokušavali smo da se vratimo i izgledali smo loše u prvom poluvremenu. Drugo je bilo bolje, ali nedovoljno da bi se odrazilo rezultatski. Naravno, zahvalio bih se navijačima, ne znam šta bih im rekao sem ‘veliko hvala'“, završio je Ivanić.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde pevaju sa fudbalerima posle debakla u Monaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar