Precizan sa bele tačke za iznenađenje u Londonu: Timo Verner, EPA-EFE/ANDY RAIN

Lajpcig je na gostovanju u Londonu savladao Totenhem (1:0), a gol vredan važne pobede postigao je Timo Verner iz jedanaesterca u 58. minutu.

Niz uzbuđenja počeo je već u 2. minutu pokušajima Anđelina i Vernera, ali su Loris i stativa spasili „pevce“. Šest minuta kasnije i domaćin je pokazao zube, Bergvajn je stavio na ozbiljne muke rivala, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

PROČITAJTE JOŠ

Šanse do kraja prvog poluvremena imali su još Lukas Moura i Timo Verner, ali je rezultat posle prvih 45 minuta ostao nepromenjen.

Posle 11 minuta nastavka gosti su stigli do prilike da iz jedanaesterca dođu do vođstva. Dejvis je napravio prekršaj nad Lajmerom u šesnaestercu domaćina, a najstrožu kaznu rutinski je iskoristio Verner.

Lopta u Lorisovoj mreži dodatno je rasplamsala igru, a ekipa Žozea Murinja sve karte je stavila na ofanzivu. Najozbiljnije prilike za londonski klub imali su Lamela i Lo Selso iz slobodnih udaraca, ali je Gulaši uspeo da ostane nesavladan.


Totenhem – Lajpcig 0:1 (0:0)

Stadion: Totenhema u Londonu. Sudija: Džunejt Čakir. Strelac: Verner iz jedanaesterca u 58. minutu.

TOTENHEM: Loris, Orije, Aldervireld, Sančes, Dejvis, Vinks, Žedson Fernandeš (od 64. Lamela), Lo Selso, Ali (od 64. Ndombele), Bergvajn, Lukas Moura.

LAJPCIG: Gulaši, Mukiele, Halstenberg, Klosterman, Anhelino, Lajmer (od 83. Frosberg), Ampadu, Sabicer, Nkunku (od 74. Haidara), Šik (od 77. Poulsen), Verner.


OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

Sreda:

Atalanta – Valensija 4:1 (Hatebur 16 i 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66)

Totenhem – Lajpcig 0:1 (Verner p58)

Juče:

Аtletiko Madrid – Liverpul 1:0 (Saul 4′)

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 2:1 (Holan 69′ i 77′ – Nejmar 75′)

25. februar

21:00 Čelsi – Bajern Minhen

21:00 Napoli – Barselona

26. februar

21:00 Lion – Juventus

21:00 Real Madrid – Mančester siti