Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Savo Milošević, trener fudbalera Partizana, rekao je da skraćivanjem sezone njegov tim nije uskraćen za borbu za titulu, da bi Crvena zvezda svakako bila šampion, kao i da je najlogičnije bilo da se igra samo Kup Srbije.

„Moje mišljenje je da je najlogičnije bilo da se igra samo Kup, a da se prvenstvo registruje onako kako je bilo stanje na tabeli. Što se tiče titule, mi smo imali veliki bodovni zaostatak za Zvezdom i ne mislim da nam je uskraćeno pravo na borbu. Mislim da je Zvezda pobegla dovoljno i da smo igrali plej-of da bismo jako teško… Treba biti realan, ne treba to sad da koristimo kao opravdanje“, rekao je Milošević na konferenciji na kojoj su novinari postavljali pitanja preko portparola kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbalska Superliga Srbije biće nastavljena 29. maja, nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, a Partizan će za prvog rivala imati Mladost.

„To je jedan od naših dužnika, sigurno da nas to boli i trudićemo se da pokažemo da je ta utakmica bila samo loš dan. Igrali smo je tri dana pred Mančester junajted, možda je to delom i opravdanje, ali u svakom slučaju Mladost nas je tad iznenadila i zasluženo pobedila… Siguran sam da i igrači imaju veliku želju da se revanširamo“, rekao je Milošević.

„Moraćemo da igramo ozbiljno ako želimo pozitivan rezultat“, dodao je on.

Milošević je naveo i da ne zna kako će njegovi igrači delovati na terenu kada se sezona nastavi.

„Sve što mi radili deluje dosta dobro, igrači se dobro osećaju, ali utakmice su nešto sasvim drugo. Kakva će biti reakcija igrača to ćemo tek da vidimo, pre toga je nemoguće znati“, rekao je Milošević i podsetio na primer Bundeslige gde ima mnogo povreda nakon što se sezona nastavila.

„Juče i danas su na treningu bili svi, ja se nadam da će ovakvo stanje ostati, od ovog više ne može“, dodao je on.

Upitan šta očekuje od lige koja će naredne sezone biti proširena na 20 klubova, Savo je istakao da je njegov stav da Superliga ne sme da ima više od 12 klubova, možda čak i 10.

„Ne znam koji su razlozi zbog kojih ćemo igrati dogodine sa 20 klubova. Mislim, odnosno siguran sam da to nije dobro za srpski fudbal“, rekao je trener Partizana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar