Miloš Ninković
Foto: Screenshot Instagram milos_ninkovic_official

Miloš Ninković je u Australiji odigrao 198 utakmica, a očekuje se da pređe i 200 nastupa do kraja sezone u slučaju da nema većih problema sa kolenom.

Bivši reprezentativac Srbije je za „orlove“ sakupio 28 nastupa i bio je jedan od ključnih šrafova u viziji Radomira Antića tih godina.

PROČITAJTE JOŠ

U karijeri je tri puta bio prvak Australije i ima osam trofeja sa Dinamom iz Kijeva, te titulu sa Crvenom zvezdom u sezoni 2013/2014.

On je odlučio da se oglasio video porukom i da saopšti da na kraju ove sezone završava bogatu karijeru.

„Mislio sam proteklih nekoliko meseci, pa sam odlučio da na kraju ove sezone završim karijeru. Volim fudbal, uživam u njemu, ali ponekad morate da slušate svoje telo. Nažalost, znam da će biti veoma teško za mene jer je ovo moja ljubav, volim fudbal i mislim da ću ostati na terenu, ali ćemo videti u kojoj ulozi. Želim da ostanem, najsrećniji sam čovek na terenu. Biću zahvalan ovom klubu ceo život, pobrinuo se za mene i porodicu kada nismo imali gde. Daću sve što imam, ostalo je još nekoliko dana i finale. Počeo sam sa šest godina, dobio sam prvi profesionalni ugovor sa 16 godina. Posle 23 godina profesionalnog fudbala, uživao sam u svakom momentu, poslednja utakmica, poslednji trening… Sada je možda malo lakše pričati, ali kada dođe poslednja utakmica biće veoma teško za mene, ceo moj život je bio fudbal, to je sve što znam. Odjednom morate da stanete, nema više treninga i utakmica. Hvala Bogu da imam porodicu, deca će mi pomoći sa tim, ali definitivno će mi to nedostajati. Imao sam isti osećaj sa 16 godina i sada, da sam to izgubio pre neku godinu još tada bih se penzionisao. Bilo je to sjajno vreme“, rekao je Ninković.

Sedam sezona je nosio dres Sidneja, a onda je 2022. godine prešao u Vestern Sidnej, što je bilo krajnje neočekivano.

BONUS VIDEO Glupost Morate i poništeni gol Španije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar