Foto: Srđan Stevanović/Starsport

I narednih pet godina na čelu Partizana biće Milorad Vučelić, jer je reizbran na mesto predsednika, kao i Miloš Vazura na funkciji generalnog direktora kluba, takođe na isti vremenski period.

Njihovu vladavinu je obeležilo sve samo ne trofeji. Zvezdaši su verovatno oduševljeni takvim raspletom u Humskoj, navijači Partizana verovatno baš i ne.

PROČITAJTE JOŠ

Godine bez titule sa uvećanjem duga su sve što ne žele da vide u voljenom klubu, a što su Vučelić i Vazura doneli.

Partizan četiri godine zaredom, od 2017. nije uspeo da bude šampion, vezao je i dve bez ijednog trofeja, za vreme dominacije crveno-belih osvojio je svega dva Kupa Srbije.

Kako je proletos navedeno, dug crno-belih prema izveštaju APR-a od jesenas iznosi 30 miliona evra, što znači da je uvećan u vreme vladavine Milorada Vučelića u Humskoj.

Izveštaj nezavisnog revizora, objavljen na Agenciji za privredne registre, evidentirao je da su predstavnici Partizana iskazali i neto gubitak u 2020. godini od „tričavih“ 753.626.000 dinara odnosno 6,41 milion evra.

Uprkos činjenici da su su zaradili od UEFA takmičenja oko šest miliona evra, ni to im nije mnogo pomoglo da poboljšaju finansijski saldo, a primera radi ukupan dug 2016. bio je nešto manji od 15 miliona, 2018. pet miliona više.

Kao nagrada za udvostručavanje minusa u kasi stigao je novi mandat.

FK Metalac, FK Partizan
Duel sa meča Metalac – Partizan; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Iz Humske su svojevremeno u objašnjenju povećanja duga navodili da je porastao fond na plate igrača, koje su recimo 2014. ukupno iznosile 2.254.000, dok je ta cifra u 2019. narasla na 9,2 miliona evra, što je četvorostruko veći iznos.

Dakle, struktura plata igrača u periodu kada Partizan nije moga ni da se približi Zvezdi je bila drastično veća nego u periodu dominacije i osvajanja trofeja.

Kriminalna grupa najveća mrlja

Partizan je bio deo jedne od najvećih kriminalnih afera u poslednjih nekoliko godina kada je uhapšena grupa Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja koji je pored vođenja narko kartela bio i vođa navijača crno-belih. Partizan je došao u centar medijske pažnje zbog hapšenje kriminalne grupe, kada je u okviru istrage policija upala na stadion kako bi pretresla sklonište koje je tu postojalo i koje su koristili ozloglašeni krimilanci. Miloš Vazura već je bio upleten u skandal sa navijačima Partizana, kada su dva člana njegovog obezbeđenja pretučena od strane, sada pokojnog, Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi uz pomoć upravo Velje Nevolje i Darka Ristića Mede.

Na evropskoj sceni se ove sezone igra Liga konferencija, koja je i finansijski i po kvalitetu i atraktivnosti, daleko od Lige Evrope, sa Ligom šampiona ne vredi ni porediti.

Na sve to se dodaje da je Partizan prodao Umara Sadika Almeriji za pet miliona evra u više rata i bonus koji bi cifru mogao da podigne do devet miliona evra ukoliko se ispuni nekoliko kriterijuma. Pored njega i Filip Stevanović prodat za oko osam miliona evra Mančester sitiju, bez informacija o tempu isplate. Prostom matematikom dolazimo do računice da bi za transfere Sadika i Stevanovića u idealnoj situaciji mogao da pokrije troškove plata za dve sezone, ali…

„Velika čast i veliko priznanje. Neko bi rekao da ću nastaviti da sedim u fotelji, ali moram da kažem da funkcije u Partizanu više izgledaju kao sedenje na nekoj čeličnoj stolici, vrlo neudobnoj, sa nekim dodatnim bodljama, nego kao udobno sedenje u foteljama. Povremeno je ta stolica i užarena, nekad samo topla, nekad hladna, ali u svakom slučaju, ta veličina Partizana daje vrednost ovoj stolici. Po statistikama, imali smo najuspešniju polusezonu u prebogatoj istoriji Partizana i zaista sam počastvovan. Posle onih početnih događaja, gde je rad ove Skupštine odlikovalo mnogo toga što nije dolikovalo Partizanu, da se danas ovo odvija na ovaj način usklađeno sa svim mogućim pravilima, zakonima, statutom, bez tenzije“, poručio je Vučelić.

BONUS VIDEO Vuletić: Zvezdaši sede u Skupštini Partizana, i rođaci i kumovi Vazure i Vučelića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar