Fudbaleri Miljakovca i Dejan Stanković; Foto: FK Miljakovac

Miljakovac je kao fudbalski klub sa humanitarnom misijom još jednom opravdao svoje postojanje.

Akcija u kojoj je izrađen poseban trofej za najboljeg igrača kluba u 2020. godini, a koji je stavljen na aukciju za lečenje malog Olivera, završena je sa velikim uspehom.

PROČITAJTE JOŠ

Sami igrači su se organizovali, sakupili sredstva i pobedili na aukciji koja se održavala putem interneta! Fudbaleri kluba sa periferije Beograda sakupili su sjajnih 159.000 dinara koje su uplatili na humanitarni račun za lečenje malog Olivera Pal Gajodija kome je potrebno dva miliona evra za lečenje Spinalne mišićne atrofije.

Trofej je najboljem strelcu kluba Filipu Rankoviću i kapitenu Stefanu Zdravkoviću predao trener Crvene zvezde, Dejan Stanković, koji je i sam podržao ovu akciju. FK Miljakovac i porodica malog Olivera su se na društvenim mrežama od srca zahvalili Stankoviću na pomoći u ovoj humanitarnoj akciji.

Fudbaleri Miljakovca su ovim činom na najbolji mogući način završili svoje aktivnosti u 2020. godini i odlaze na zasluženu pauzu.

SMA 1 je Oliveru, koji je napunio godinu dana, dijagnostikovana kada je imao svega mesec dana. Bolest se inače manifestuje na početku atrofijom mišića, a zatim se polako gube životne funkcije, varenje, gutanje, disanje. Oliver trenutno ima ugrađenu sondu za hranjenje i na respiratoru je.

Porodica malog Olivera apeluje na sve građane i firme i kompanije koje mogu da se uključe u akciju sakupljanja i pomognu da se dostigne cilj od velikih dva miliona evra. Oliveru možete pomoći i slanjem humanitarne SMS poruke sa sadržinom 848 na broj 3030.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar