Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Dok su se igrači Hofenhajma i Ajntrahta polako zagrevali za meč 14. kola Bundeslige, jedan 26-godišnji srpski momak je sve to mirno gledao verovatno ispijajući espreso.

Mijat Gaćinović prošao je pravi rolerkoster u Nemačkoj, a sportska sudbina mu u poslednje vreme nikako nije naklonjena.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema ga ni na mapi trenera Sebastijana Henesa, na utakmicama se češće zagreva čačkajući telefon nego da bi ušao u igru, a i „protokol meča“ će mu postati nepoznata sintagma.

Šteta je. Mijat je veoma dobar igrač, o kome se u ovdašnjoj štampi, ne tako davno, pisalo kao o vihornom krilnom fudbaleru.

Nije ga bilo ni u protokolu meča sa Ajntrahtom u subotu popodne. Neki drugi momci su dobili šansu u meču u kom je Hofenhajm upisao pobedu 3:2.

Gajger, Ruter i Samaseku su se radovali golovima i anulirali su pogotke Borea i Pasijencije, dok Hofenhajm hrli ka četvrtom mestu i mestu u Ligi šampiona.

Činilo se i da je Mijatov prošlogodišnji prelaz iz Ajntrahta u Hofenhajm, korak u pravom smeru, jer frankfurtski tim nije bio ni senka onog koji je sa Lukom Jovićem i Filipom Kostićem stigao do polufinala Lige Evrope.

Gaćinović je rešio da se rastane sa Ajntrahtom jer ni on ni klub više nisu bili zadovoljni ulogom i odnosom onog drugog.

Stiven Zuber je otišao u Ajntraht, Mijat u suprotnom smeru i sve je trebalo da krene u boljem smeru. Nije se desilo.

Ravno deset utakmica je prošlo otkako igrač koji je plaćen tri miliona evra avgusta 2020, nije dobio ni minut na terenu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nije bio suspendovan, niti povređen, što je ranije znalo da pravi probleme Gaćinoviću – samo ga nema. Davno se sada čini onaj meč protiv Majnca iz prve polovine septembra kada je poslednji takmičarski meč odigrao za Hofenajm.

O golovima i asistencijama je izlišno i pričati u sezoni kada je srpski igrač dobio šansu u tek šest utakmica i sve na kašičicu. Svega 134 minuta.

Jedva meč i po. Pa opet, imao je jedno uspešno dodavanje za gol u Kupu Nemačke, sve ostalo je bilo za zaborav.

Ako vam nije dovoljno jasno na šta mislimo, dovoljno je da znate da ga je Henes uveo u igru u takozvanom „garbidž tajmu“ protiv drugoligaša Kila u Kupu, kad je meč već bio rešen.

Foto: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia

„U suštini, njemu ništa ne fali, već je odigrao neke dobre utakmice. Ali, mi imamo prilično veliki sastav i kompetitivnu situaciju u postavi, što takođe utiče i na Mijata“, rekao je Henes.

Ok je kad jedan klub ima mnogo igrača, ali baš da tri meseca jedan od njih ne dobije šansu na terenu, to zvuči kao ono – ma koga farbate?

Nemoguće je da dečko koji je u sezonama 2017/2018 i 2018/2019 imao zbirno desetak golova i asistencija na 33 i 45 utakmica, ne može nikako da doprinese.

Dobro je igrao u dresu Srbije, bio je zlatni „orlić“ na Novom Zelandu, a u seniore ga je uveo Slavoljub Muslin pre četiri i po godine.

Dao je u prva tri meča dva gola i krenulo je dobro, ali ga već godinu dana, od onog razbijanja Rusije u Ligi nacija (5:0) nema nigde.

Gaćinović i Kostić; Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Situacija u klubu jednostavno utiče i na tu stranu njegove karijere, pa bi za Gaćinovića verovatno bilo najbolje da čim pre ode iz Hofenhajma pre nego što „zarđa“.

„Mora sam da oblikuje svoju perspektivu, da je se drži i onda da trenira jako, da igra dobro. Onda će se pozitivnije stvari rasplitati. Naravno da bi voleo da igra više, ali mora da bude spreman kada do toga dođe“, objasnio je Henes.

U trenutnoj situaciji, sva je prilika da će Gaćinović od januara negde na pozajmicu, pošto je ugovorom vezan za Hofenhajm do 2024. godine.

Ovo ne bi bila loša opcija, jer bi konačno mogao da „prodiše“ i vrati se u formu, pa da onda pokaže da vredi i da je pred njim još mnogo kvalitetnog fudbala.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi Bundeslige u novembru

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar