Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Siniša Mihajlović, trener fudbalera Bolonje, pozitivan je na poslednjem testu na koronavirus, saopštio je italijanski klub.

Vest su takođe potvrdili italijanski mediji, a poznato je da je Mihajlović deo rizične grupe, jer se mesecima unazad bori sa leukemijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski stručnjak je zbog toga mesecima bio onemogućen da radi, ali u poslednjih šest meseci je daleko bolje.

PROČITAJTE JOŠPovećanje broja zaraženih ozbiljno ugrožava start Serije A

Iz uprave Bolonje su potvrdili da se Mihajlović trenutno dobro oseća i dodali  da će naredne dve nedelje provesti u izolaciji.

„Pošto se u petak vratio na trening, Siniša Mihajlović je bio pozitivan na testu na koronavirus. Naš trener je u potpunosti asimptomatičan, ali će ostati u izolaciji u naredne dve nedelje, u skladu sa preporukama nacionalnih zdravstvenih službi“.

„Ostatak tima je prošao medicinske testove proteklih dana i svi rezultati bili su negativni. Prvi tim i članovi stručnog štaba će nove testove imati sutra (ponedeljak)“, stoji u saopštenju Bolonje.

Mihajlović je u julu 2019. saznao da boluje od leukemije, prošao je seriju hemioterapija i urađeno mu je presađivanje koštane srži.

Zbog toga je propustio ceo letnji pripremni period, lečio se na jednoj klinici u Rimu. Sa igračima i stručnim timom je, čak i dok je bio u bolnici, bio u stalnoj vezi putem video linka.

Nadgledao je treninge i davao redovna uputstva.

Kada se vratio na teren, nosio je redovno zaštitnu masku i poštovao sve mere protokola azaštite od virusa, tako da je vest pomalo iznenađujuća, posebno ako se ima u vidu koliko je pričao o značaju zaštite.

Igrači i stručni štab, kao i svi u klubu, ali i armija navijača, dali su mu ogromnu podršku, a Bolonja je proteklu sezonu u Seriji A završila na 12. mestu sa 47 osvojenih bodova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare