Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde završili su prvi deo sezone u Superligi pobedom nad Metalcem u Gornjem Milanovcu sa 1:0 i sada se okreću Kupu.

Strelac za crveno-bele bio je Nemanja Milunović koji je u 36. minutu pogodio posle kornera i centaršuta El Fardu Bena.

PROčITAJTE JOŠ:

Zvezda je tokom meča dominirala u polju i imala više loptu svom posedu, ali je i Metalac imao neke svoje prilike, pa Milan Borjan, čuvar mreže crveno-belih nije bio potpuno besposlen.

Tokom prvog poluvremena Zvezda je od starta zaigrala u visokom presingu i u skladu sa onim što je najavio njen trener Dejan Stanković.

Ben, Falčineli i Vukanović su napadali defanzivce Metalca, priključivali su se i Rodić i Gajić sa bokova, pa je domaći tim od starta igrao povučeno i dugim loptama je preskakao igru.

Ivanić je imao šansu posle dva minuta za Zvezdu, šutirao je u 11. minutu i Gajić preko gola, ali je vrlo brzo stigao i odgovor Milanovčana.

Jednom brza lopta Milićevića za Vlalukina isturila ga je u 13. minutu iza odbrane crveno-belih i ispred Milana Borjana. Vlalukin je u 13. minutu šutirao po zemlji, ali je Milan Borjan izašao napred i odbranio taj udarac.

Posle perioda mirnije igre, Dijego Falčineli je u 29. minutu dobio loptu od Rodića sa krila, glavom je šutirao tik pored stative Puletića i promašio je najbolju šansu utakmice do tog momenta.

Antonijević je šutirao sa distance i probao da iznenadi Borjana u 32. minutu, a četiri minuta kasnije, Puletić se još jednom istakao istrčavanjem i intervencijom ispred Bena.

Međutim, baš iz kornera koji je usledio, Nemanja Milunović je na petercu dobio centaršut i glavom je zatresao mrežu domaćeg tima.

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Još od toga nisu stigli da se oporave igrači Metalca, a pred njihovim golom se već našao Falčineli, koga je u zicer situaciji samo Puletić sprečio da postigne pogodak.

Glavom je zaustavio šut Italijana, pa se na poluvreme otišlo sa jednim golom prednosti za Zvezdu.

Igrači Metalca su u nastavku krenuli malo snažnije da ulaze u duele, pa su se na zemlji brzo našli Petrović i Nikolić.

Zvezda je uprkos tome kontrolisala brzinu igre i imala je mirnoću u dodavanjima. Na jedno od njih je u 56. minutu natrčao Milan Rodić koji je šutirao pored gola Metalca.

Ben je četiri minuta kasnije dobio odličan pas po zemlji od Ivanića i šutirao je iz prve, ali je bio neprecizan.

Foto: Starsport

Stanković je potom rešio da osveži odbranu, pa su šansu dobili Miloš Degenek i Marko Gobeljić umesto Milana Rodića i Alekse Vukanovića.

Do kraja je bilo malo uzbuđenja, ako se izuzme šut Gobeljića iz drugog minuta nadoknade i pokušaja Njegoša Petrovića takođe pred sam kraj meča.

U poslednjih desetak minuta je delovalo kao da su igrači već „glavom na odmoru“ zbog čega je Milunović ostao jedini strelac na meču.

Crveno-beli su trijumfom došli do 53 boda i zadržali su devet bodova prednosti u odnosu na Partizan, dok je Metalac sa 25 bodova na 11. mestu Superlige.

Zvezdu sada čeka još Kup duel sa Radom za dva dana, dok Metalcu sledeći meč predstoji tek u februaru kada se Superliga restartuje.

Metalac – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Milunović 36′

Stadion: FK Metalac, Gornji Milanovac. Bez publike. Sudije: Lazar Lukić, Dragan Bogićević, Goran Stanojević.

Metalac: Puletić – Popović (od 82. Maksimović), Vasiljević, Katanić (od 62. Kokir), Zoćević, Rogač, Antonijević, Jokić (od 60 Milisavljević). , Milićević, Vlalukin (od 82. Grbović), Prestiž. Trener: Žarko Lazetić

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Rodić (od 72. Degenek), Petrović, Nikolić (od 60. Sanogo), Ivanić, Ben, Vukanović (od 72. Gobeljić), Falčineli. Trener: Dejan Stanković.

Drugo poluvreme

93′ Tenzija u finišu, drugi žuti karton za Grbovića za 11 minuta! Zvezda je bez problema pobedila

Isključen je igrač Metalca drugim žutim kartonom, a neko od ljudi sa klupe domaćeg tima je takođe dobio javnu opomenu. Nepotrebna napetost na kraju meča koji dobija Zvezda pogotkom Milunovića.

92′ Šutirao je Petrović, probao je i Gobeljić

U prvoj situaciji je Puletić odbranio, a u drugoj je Gobeljić gađao preko gola iz veoma dobre šanse.

84′ Nove izmene, šansa i za Boaćija

Dvostruka izmena u Metalcu, Grbović i Maksimović su ušli umesto Vlalukina, odnosno Popovića, dok je Boaći u Zvezdi ušao umesto Bena.

79′ Konačno uzbuđenje pred golom!

Gajić je sa gol-aut linije vratio odbitak u peterac gde je bio Milićević koji je skrenuo loptu ka svom golu, ali je auto-gol sprečio Puletić odbranom.

75′ Loš pokušaj Falčinelija

Italijan je bio najviši u skoku ispred peterca posle centaršuta sa levog krila, ali je loše zahvatio loptu i ona je otišla visoko iznad gola. Miran period igre gde se igrači Zvezde ne forsiraju previše, a igrači Metalca teško dolaze do prilika.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

72′ Dvostruka izmena Stankovića

Milan Rodić i Aleksa Vukanović izlaze van, a ulaze Miloš Degenek i Marko Gobeljić. Trener Zvezde pokušava da ojača odbranu.

70′ Metalac tražili penal!

Prestiž je oboren u kaznenom prostoru Zvezde, Lazar Lukić je bio desetak metara iza cele situacije i video je duel Pankova i Prestiža. Dok je igrač Metalca protestovao, Lukić je odmahivao rukom.

66′ Falčineli protestuje kod sudija

Ivanić odličan kao plejmejker, uposlio je Falčinelija na rubu šesnaesterca, pomoćnik Goran Stanojević je podigao zastavicu zbog ofsajda. Teška odluka, možda i nije bila nedozvoljena pozicija, zbog čega Falčineli protestuje.

60′ Ben! Bilo je opasno…

Malo je falilo da se Ben upiše u strelce posle lepog pasa koji je Mirko Ivanić poslao za svog saigrača iz ofanzivne linije. Po zemlji i između nekoliko igrača, Ben je „tukao“ iz prve sa osam metara, pored stative.

56′ Rodić šutirao pored gola

Natrčao je iz drugog plana bek Zvezde i šutirao je levicom pored leve stative gola Puletića, pa je ovo prva prava šansa za goste koji kontrolišu igru i u nastavku.

52′ Puletić se opet istakao

Nije bio tako siguran kao u nekim prethodnim situacijama iz prvog poluvremena, ali je posle Benovog kornera za Pankova on istrčao i izboksovao loptu. U toj situaciji povredio se Rogač, pa je došlo do prekida.

48′ Čvršći startovi Metalca

Startovi igrača iz Gornjeg Milanovca nad Petrovićem i Nikolićem, snažnije su u odbrani zaigrali domaći u nastavku.

Prvo poluvreme

Foto: Srđan Stevanovic/Starsportphoto

 

45′ Preti Metalac pred odmor!

Antonijević je iz kornera šutirao nezgodno u kazneni prostor na gol, kod prve stative je branio Borjan koji nije bio baš besposlen u prvih 45 minuta.

42′ Zvezda prebacuje odbranu Metalca

Prolaze za sada te visoke lopte koje pronalaze svoje mete pred šesnaestercem Metalca, iako se domaći tim opet povukao posle gola Milunovića i velike šanse Falčinelija.

38′ Puletić spasava svoj gol!

Zvezda je za minut mogla da postigne dva gola, dobio je Falčineli pas na dvadesetak metara, posle nekoliko koraka je izašao sam ispred Puletića i šutirao je visoko, pogodio istrčalog Puletića u glavu, pa je golman Metalca spasao svoj tim.

36′ GOL! Milunović za 1:0!

Nije paničio golman Metalca Puletić kod dodavanja za Bena i ispred njega je presekao pas i poslao loptu u korner, ali je iz kornera pogodio Nemanja Milunović. On je bio u duelu sa Rogačem, bio je snažniji i iz dobre pozicije sa pet metara je bio siguran glavom.

32′ Borjan brani!

Odličan šut Antonijevića, iznenadio je „praćkom“ sa distance i gađao u sam ugao gola Borjana, ali je Zvezdin čuvar mreže bio spreman i propisno se istegao, ali je odbranio. Malo uzbuđenja u Milanovcu.

29′ Falčineli promašio šansu utakmice!

Imao je italijanski napadač jako dobar centaršut sa leve strane, na sedam, osam metara je bio bliži lopti koju je poslao Rodić, ali je šutirao tik pored desne stative gola Metalca.

28′ Pretnja za Puletića, pokušaj Prestiža

Istrčao je Borjan da bi branio centaršut Prestiža i bio je siguran u hvatanju, prethodno je i Puletić morao napred da bi presekao napad Zvezde. Malo je falilo da kači loptu van 16 metara.

Ben
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

25′ Ben kratak za korak

Zvezda je vukla napad levim bokom, odatle je lopta krenula u kazneni prostor gde je bio Ben. Ispružio je nogu da bi dohvatio loptu, ali je za korak bio „kratak“. Bilo bi opasno da ju je stigao.

21′ Jalovi napadi i „čekalica“ Zvezde

Nešto sporiji tempo na obe strane. Izuzev pokušaja Falčinelija, nije se desilo ništa ozbiljnije. Metalac je još malo izašao napred tokom tri, četiri minuta, do 18. ali su crveno-beli onda krenuli da opsedaju šesnaesterac Milanovčana.

Foto: EPA-EFE/Alex Grimm / POOL

15′ Oslobodio se Metalac

Domaćini su zaigrali nešto ofanzivnije, pa je tako Prestiž imao šansu u kaznenom prostoru Zvezde. Probao je da nađe prostora za šut, uputio je udarac ka golu Zvezde, ali je zatvoren i izblokiran. Za sada Metalac „preskače“ sredinu terena.

13′ Kontra Vlalukina, odbrana Borjana!

Milićević je u kontri poslao pas napred na desno krilo za Vlalukina, ovaj je povukao loptu i šutirao u donji desni ugao gola Borjana, ali je Zvezdin čuvar mreže izašao napred i lagano to odbranio. U šutu Vlalukina nije bilo dovoljno snage.

11′ Šut Gajića!

Gajić je dobio loptu na dvadesetak metara, malo iskosa sa desne strane i šutirao je odatle ka Puletiću. Delovalo je opasno, ali je lopta „prošištala“ preko prečke gola Metalca.

8′ Jak presing Zvezde

Vrlo visoko pritiskaju igrači u crveno-belom momke u plavim dresovima, izlaze sa po tri, četiri igrača i za sada kontrolišu tempo igre i meča.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

6′ Ben pada na ivici šesnaesterca

Motivisan je igrač sa Komorskih Ostrva i vrlo agilan u napadima, ali i pritisku na odbrambenu liniju Metalca. Pao je posle duela sa Mbonguom na ivici kaznenog prostora, ali je sudija Lukić pokazao da nema faula i penala.

2′ Solidan napad Zvezde

Dobra kombinacija i višak crveno-belih, Ivanić je bio u šansi i šutirao je pored gola. Ben izgleda motivisano vrlo rano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram