Foto: Nikola Mitic / Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da njegov tim ima i rotaciju i snagu, ali i želju da polusezonu privede kraju na najbolji mogući način.

Crveno-beli u sredu igraju protiv Metalca u gostima od 16 časova, a Stanković ističe da se njegov tim bori na sva tri fronta – u Evropi, Kupu i Superligi.

„To su tri fronta na koja ciljamo ove godine i moramo imati snage za obe utakmice“ rekao je Stanković na konferenciji pred meč.

Metalac je opisao kao tim koji ne odustaje tako lako od svog stila, gubio ili pobeđivao.

PROČITAJTE JOŠ:

„I kada su gubili kod kuće, uspevali su da preokrenu rezultat, ali i kada su imali prednost, protivnici su ih stizali. Ne odustaju od svog stila, ali mi ćemo probati da zabeležimo pobedu i osvojimo nova tri boda. Potrudićemo se da im oduzmemo sve kvalitete koji imaju, ali je primetno da oni igraju bolje iz meča u meč“, dodaje Stanković.

Strateg crveno-belih je napomenuo i činjenicu da je Metalac zbog manjeg broja utakmica imao vremena za uigravanje.

„To je prednost svih ekipa koje igraju protiv Crvene zvezde. Mi nemamo vremena za to, kod nas je raspored četvrtak-nedelja i samo razmišljamo o utakmicama i oporavku. S druge strane, oni imaju po nedelju dana da se spremaju. Međutim, navikli su igrači koje treniram na to i smatram, bez potcenjivanja, da nam je dovoljan i jedan dan da oduzmemo protivniku ono što rade najbolje, te da implementiramo našu igru“, kaže Stanković.

Prokomentarisao je i činjenicu da u sledećem protivniku Zvezde ima igrača koji su ponikli u njenom večitom rivalu – Partizanu.

„Što se tiče toga da li će momci koji su ponikli u Partizanu imati motiv više protiv nas u meču, ne znam, verovatno hoće, nevezano za to gde su fudbalski stasali, generalno, svako želi da se dokaže protiv Crvene zvezde. Ipak, mi Idemo po pobedu i o drugom rezultatu ne razmišljamo“, decidan je Stanković.

Nije se mnogo osvrtao na meč koji Zvezdu očekuje tek krajem februara, kada crveno-beli budu igrali protiv Milana u Ligi Evrope.

„Trenutno razmišljamo o Metalcu, pa o Radu, pa o odmoru. Ima dva meseca do te utakmice i želimo da se u miru najbolje moguće spremimo, te da budemo pravi. Cilj je ostvaren, sada nam preostaje da uživamo i da ne odustajemo, ali zaista razmišljam samo o tome da ovo polusezonu privedemo kraju na pravi način“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar