Arsenal želi što pre da se reši Mesuta Ozila
Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Čuveni nemački fudbaler Mesut Ozil završio je aktivnu fudbalsku karijeru, objavljeno je u petak.

Ugovor veziste sa Istanbul Bašakšehirom se prekida jer je Ozil rešio da stavi tačku na igranje fudbala i to je rekao saigračima.

PROČITAJTE JOŠ:

Odluka 34-godišnjeg igrača stupa na snagu odmah, a sve je došlo iznenada, pošto je Ozil u četvrtak igrao 45 minuta u meču sa Kajzerijem.

Bašakšehir je tu poražen sa 1:0, Ozila nije bilo na treningu u petak, a turski novinar Jakup Činar piše da završava karijeru.

Počeo ju je profesionalno u Šalkeu, pre nego što je otišao u Verder iz Bremena i odatle privukao pažnju mnogih većih klubova.

Posle dve godine i sjajno odigranog Mundijala u Južnoj Africi, Ozil je dobio poziv Real Madrida, gde je osvojio titulu u Primeri i Kup kralja, pre nego što ga je Arsenal kupio 2013.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sedam i po godina je proveo u Londonu, odigrao više od 250 nastupa i osvojio četiri FA Kupa.

Neslavno se završio njegov boravak u klubu gde je viđen kao glavna zvezda, a onda nije hteo da pristane na smanjenje plate u jeku pandemije koronavirusa.

Foto: EPA/JAVIER LIZON

Zbog toga je skrajnut, pa je posle perioda agonije otišao u Fenerbahče, gde je suspendovan i prešao je u Bašakšehir.

Kada je reč o karijeri u Nemačkoj, i tu je bilo uspona i padova. Dao je 23 gola na 96 utakmica, bio je jedan od ključnih kod plasmana u finale Mundijala 2014. i titule, ali se i iz reprezentacije povukao relativno rano, sa 30 godina zbog, kako je navodio tada, „manjka poštovanja“ Fudbalskog saveza Nemačke.

Za sada nije poznato da li će Ozil početi da se bavi trenerskim poslom i hoće li uopšte raditi nešto u vezi sa fudbalom, ili će se okušati u nekim drugim poslovima.

U karijeri je, pored onog najvećeg trofeja, „boginje“, osvojio i spomenuta četiri FA Kupa, Primeru, Kup kralja, Kup Nemačke, Superkup Španije, dva puta je osvajao trofej Superkupa Engleske, bio je prvak Evrope do 21 godine, šampion Nemačke do 19 godina sa Šalkeom i fudbaler godine u svojoj zemlji za sezonu 2014/2015.

BONUS VIDEO: Kobno Izletanje Stojkovića i poraz njegove Al Feihe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar