Foto: REUTERS/Albert Gea

Dok se zahuktava predsednička trka u Barseloni, svih devet pretendenata na to mesto jasno su kao deo svog programa predstavili da hoće Lionela Mesija u timu.

Argentinac će od početka januara biti slobodan da pregovara sa drugim klubovima, jer mu ugovor sa Barselonom ističe na leto.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedini Mesi se o svojoj budućnosti u Barseloni nije oglašavao, ali Mundo Deportivo piše da nije pričao niti pregovarao ni sa drugim klubovima.

Kao potencijalna destinacija se najviše spominjao Mančester siti, gde bi se Mesi ponovo sreo sa nekadašnjim trenerom iz Barse – Pepom Gvardiolom.

U celoj situaciji je opstalo nekoliko problema. Najpre pretpostavka da Mesi ne želi da ostane u Barsi, a onda i njegovi zahtevi za platu.

Međutim, Đoan Laporta, koji dobro poznaje Mesija, tvrdi da će Argentinac pružiti šansu Barseloni pre nego ode negde drugde.

Mesijev otac Horhe je od septembra u Rosariju, a fudbaler je nedavno objavio fotografiju na kojoj ceo tim slavi gol protiv Sosijedada.

Pošto se izbori u Barseloni završavaju 24. januara, Španci pišu da će se vrlo verovatno baš do tada znati i šta će biti sa Mesijevim statusom.

On je u klub došao još pre 20 godina i postao je najbolji igrač u njegovoj istoriji. Ipak, krajem prošle sezone se sukobio sa upravom na čelu sa tadašnjim predsednikom Đozep Marija Bartomeuom i 25. avgusta je izrazio želju da ode.

To bi i uradio da u ugovoru nije postojala klauzula po kojoj bi zainteresovani klubovi morali da plate Barseloni 700 miliona evra za slobodu tridesettrogodišnjeg Argentinca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar