Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Mesi će biti posebno motivisan.

Kako se bliži prvo polufinale Svetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine u utorak od 20 časova, sve više pažnje se poklanja detaljima.

Tako su se argentinski mediji bavili izjavama hrvatskog selektora i njihovim posledicama.

PROČITAJTE JOŠ

Argentinski list „Klarin“ smatra da je Zlatko Dalić ponovio grešku Luja van Gala uoči meča sa „gaučosima“.

„Klarin“ citira Dalićeve komplimente Lionelu Mesiju, ali i opasku da kapiten Argentine ne učestvuje previše u defanzivnoj igri.

„Ne trči mnogo, čak ni za loptom. Čeka loptu svom snagom i energijom. Ne učestvuje u odbrani i ne treba da mu dozvolimo da primi loptu jer tada pravi najveću štetu s obzirom na to da je najbolji igrač sveta u poslednjih 10 godina“, rekao je Dalić.

Argentinci su ove izjave spojili sa kritikama koje je Van Gal navodno koristio da uznemiri Mesija. Na kraju meča između Argentine i Holandije došlo je do spora, pa su pojedini argentinski igrači imali šta da kažu bivšem selektoru Holandije. „Klarin“ tvrdi da su Mesija naljutile ove reči.

„On je igrač koji može da odluči utakmicu u pojedinačnoj akciji. U polufinalu 2014. igrali smo protiv Argentine, koja nije dodirnula loptu, a izgubili smo na penale. Sada želimo da se osvetimo“, rekao je Van Gal uoči četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Mesi je u toj utakmici odlično asistirao saigračici Naueli Molini, a potom pogodio sa bele tačke. Proslavio je gol gledajući ka klupi Holandije.

BONUS VIDEO Hrvatska – Argentina: Za koga navijaju Srbi?