Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Lionel Mesi i čelnici Barselone započeli su novu rundu pregovora o produžetku saradnje do leta 2023. godine, preneli su španski mediji.

Kako piše „Marka“, Medsi, kojem ugovor sa Kataloncima ističe u junu 2021. godine želi da se obaveže na vernost klubu sa kojim je imao mnogo uspeha u poslednjih deceniju i po.

PROČITAJTE JOŠ:

U pregovorima su direktno predsednik Barselone Đozep marija Bertomeu i Mesijev otac, Horhe Mesi.

Do sada su se usaglasili o većini stavki koje će činiti deo ugovora argentinske fudbalske zvezde. Klub je Leu predložio još dve godine ugovora, što je nešto na šta je Mesi pristao.

Tako bi njihova saradnja bila produžena do kraja juna 2023. godine, ali je Mesi insistirao na tome da, kao i u prethodnom ugovoru, na kraju svake sezone može da revidira situaciju.

On želi da ima punu kontrolu nad svojom situacijom, da bude u stanju da proceni da li je i koliko fizički spreman da igra na najvišem nivou.

Iz tog razloga će u ugovor biti uneta klauzula o prevremenom odlasku u slučaju da jedna od strana nije zadovoljna.

Druga stavka u ugovorima tiče se finansija i kako stvari stoje, shodno krizi koja je nastala pandemijom koronavirusa, neće biti promena u odnosu na njegova sadašnja primanja.

Teško je precizirati kada će sve biti utanačeno i objavljeno, ali čini se da su obe strane voljne da se situacija razreši što je pre moguće.

Za Barselonu, obnova ugovora sa Mesijem je od fundamentalnog značaja jer je na redu izborna godina u klubu, a jedan od prioriteta biće i produžetak ugovora sa golmanom Mark-Andreom ter Štegenom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar