Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Predrag Mijatović, bivši fudbaler i nekadašnji sportski direktor Reala, smatra da klub nikako ne bi smeo da se odrekne usluga kapitena Serhija Ramosa.

Mijatović je u izjavi za španske medije upozorio da nije u redu što klub okleva da ponudi iskusnom štoperu novi ugovor.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne smemo da dozvolimo sebi da tako olako puštamo najbolje igrače i tako jačamo rivale. Treba prekinuti sa tom praksom. Setite se Raula, šta je sve radio za Real a otiđao je na ružan način. Isto je bilo sa Fernandom Jerom, Ikerom Kasiljasom, zar treba i sa Ramosom? Njegov ugovor treba da se produži za bar dve ili tri godine, trebalo bi karijeru da završi ovde. Zbog svega što predstavlja za klub i što bi mogao da uči nove generacije igrača u Realu, da pomogne da se brže prilagode“, rekao je Mijatović.

Rekao je i da bi mnogo toga drugačije uradio od svojih naslednika na direktorskoj funkciji.

„Nikako ne bih dozvolio odlazak Kristijana Ronalda, ne bi to sada učinio ni u slučaju Ramosa i Luke Modrića. Oni su ti koji uče mlade igrače. Zamislite da napadače obučava Ronaldo, a defanzivce Ramos, šta može bolje od toga?“, dodao je Mijatović.

On je pričao i o još dve važne stvari vezano za svoj boravak u Realu, prvi se tiče odlaska Robinja, a drugi dolazak Fabija Kapela na mesto trenera.

„Robinja smo tad prodali Mančester sitiju. Dopadao mi se mnogo kao igrač, ali nije imao kontinuitet. Umeo je da digne publiku na noge u jednoj utakmici, a posle ga na nekoliko niste mogli primetiti, zato smo odlučili da ga prodamo“, kaže bivši as Partizana.

Osvrnuo se i na tadašnji dolazak Fabija Kapela.

„Pričao sam sa njim pre tog dolaska, on je stručnjak da postigne dobre rezultate u kratkom periodu. Kada dođete u Madrid znate šta morate da osvojite ligu da biste zadržali poziciju, ne možete planirati na duge staze. Zato smo angažovali Kapela“, zaključio je Mijatović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar