Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Đoan Fransesk Ferer, zvani Rubi, više nije šef stručnog štaba ekipe Betisa, pošto je uprava kluba rešila da mu uruči otkaz posle novog poraza ekipe u La Ligi.

Ekipa sa juga Španije je poražena u 30. kolu La Lige i to od Atletik Bilbaa (1:0), a klub je na mesto Rubija ekspresno angažovao Aleksisa Truhilja, koji će ekipu voditi do kraja sezone.

#related-news_0

Poraz je ekipu doveo u neugodnu poziciju da se bori za opstanak, jer su trenutno na 14. mestu, sa osam bodova više od opasne zone, na osam kola pre kraja.

Tim Betisa je ostvario svega jednu pobedu u poslednjih deset utakmica.

Truhiljo je klupska ikona, igrač koji je u dresu zeleno-belih odigrao gotovo 300 utakmica. On je na mesto trenera promovisan sa pozicije sportskog koordinatora.

Klub je ove sezone imao daleko veće ambicije, pošto je pre počezka ove sezone angažovao Đovanija Lo Selsa, kojeg su posle prodali Totenhemu, zatim Borhu Iglesijasa  iz redova Espanjola i Nabila Fekira iz Liona.

Otkako je sezona nastavljena, Betis je odigrao tri meča, pored poraza od ekipe iz Baskije, izgubili su i gradski derbi sa Seviljom i remizirali sa Granadom (2:2).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar