Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Ofanzivni vezista Napolije Dries Mertens po svemu sudeći će u letnjem prelaznom roku napustiti kluba sa juga Italije.

Belgijanac je odbio da produži ugovor sa italijanskim klubom, tako da će na leto kao slobodan igrač moći da promeni sredinu.

Klub sa „San Paola“ mu je u januaru ponudio novi ugovor vredan sedam miliona evra po sezoni, ali je 32-godišnji Mertens to odbio jer želi da promeni sredinu u finalnoj fazi karijere.

Situacija sa pandemijom koronavirusa je uticala na to da igrač ozbiljno razmisli o ostanku u Italiji, odakle takođe ima ponudu Intera.

PROČITAJTE JOŠ:

Veruje se da mu je bliskija opcija preseljenja u London, tačnije u redove Čelsija, kluba koji je i u zimskom prelaznom roku bio zainteresovan da ga angažuje.

Sada bi Frenk Lampard mogao da krene u novu akciju, pošto Čelsi uveliko planira da renovira tim posle zabrane trgovine igračima u prethodna dva transfer perioda.

Belgijanac veruje da u Čelsiju može da dobije dobru finansijsku ponudu, a uz to bi ostvario san i da zaigra u Premijer ligi.

On je u Napoliju od 2013. godine kada je za deset miliona evra stigao iz redova PSV-a. Za Napoli je odigrao 309 mečeva i postigao 121 gol.

Čelsi je već obezbedio dolazak Hakima Zijeha iz Ajaksa za 43 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram