Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Napadač Real Madrida Luka Jović ipak bi mogao da ostane i naredne sezone u dresu kraljevskog kluba, prenose mediji u Španiji.

Kako piše „As“, čelnici Reala su se predomislili i žele da zadrže u svojim redovima fudbalera kog su prošlog leta doveli iz Ajntrahta iz Frankfurta za 60 miliona evra.

Gotovo da nije bilo nedelje od početka godineda se Jović nije spominjao u kontekstu odlaska iz Madrida, ali izgleda da su Zinedin Zidan i članovi njegovog stručnog štaba rešili da budu strpljiviji.

„Luka je u idealnim godinama da se razvije kao fudbaler. Potpisao je ugovor do 2025. godine i mi apsolutno verujemo u njega. Ništa nije uradio bez znanja kluba i lokalne policije, kojoj je najavljen njegov dolazak. Cela priča je prenaduvana. Kad je reč o fudbalu, prva godina u Realu nikom nije laka, zbog adaptacije na novu zemlju, kulturu, jezik, ali mi znamo njegov potencijal i niko ga ne dovodi u pitanje“, rekao je „Asu“ izvor iz uprave Reala.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski fudbaler nije imao mnogo prilike da se dokaže. Zidan mu je šansu davao uglavnom na kašićicu i u tom isprekidanom ritmu mečeva, Jović je svega dva puita zatresao mrežu, protiv Leganesa i Osasune.

„Možete da napravite spisak igrača koji su stagnirali sa 21-22 godine, a da su sa 25 bili među deset najboljih na svetu. Vreme radi za Jovića. Ne možemo da zaboravimo da je postigao 27 golova na 48 utakmica za Ajntraht prošle sezone. To mu niko nije poklonio“, zaključio je izvor španskog lista.

Pričalo se i da bi Jović mogao da se vrati u Nemačku, tačnije da zaigra za Borusiju iz Dortmunda, kao deo transfera Erlina Holana, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa.

Norvežanin se nametnuo posle svega nekoliko meseci boravka u redovima „milionera“, postigao 12 golova na 11 utakmica i u Borusiji nemaju nameru da ga prodaju posle samo šest meseci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram