Fudbaler Srbije Matija Nastasić kaže da je sa saigračima komentarisao ključnu utakmicu Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, protiv Portugala u nedelju (20.45 h).

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će 14. novembra rešavati pitanje pobednika grupe i, ukoliko Portugal ne kiksne protiv Iraca, Srbija će morati da pobedi u Lisabonu.

„Svi znamo kakvu reprezentaciju imaju, skup vrhunskih pojedinaca. Ali, u prvoj utakmici u Beogradu smo pokazali da možemo ravnopravno da igramo sa njima. Ne bi trebalo da obraćamo pažnju samo na pojedince, ali došli smo u situaciju da poslednja utakmica odlučuje o plasmanu u Katar i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Što se tiče odbrane, uvek ima detalja gde može da se popravi i napreduje, ali za nas je važno da pobeđujemo. Odbrana i golman, sad je Rajko ovde, važno nam je da ne primimo gol, ali najvažnija je ekipa i kad pobedimo, drugo je nevažno“, ocenio je Nastasić na konferenciji pred meč.

Nije mogao da precizira šta bi moglo da presudi u Lisabonu,

„Nije jednostavno reći koja situacija će odlučiti u Lisabonu. Biće sigurno mnogo onih koje mogu da promene tok meča. Pripremićemo se što bolje, jer svi znamo da u takvim utakmicama svaki detalj odlučuje i donosi prevagu. Važno je da budemo maksimalni u nedelju, što se tiče ekipe, selektora i cele nacije – zajedničkim snagama da ostvarimo dobar rezultat“, kaže Nastasić.

Prokomentarisao je i Kristijana Ronalda, čiji je tim dvaput igrao protiv Srbije za koju je igrao Nastasić – i pobeđivao.

„Sigurno da je Ronaldo jedan od vrhunskih pojedinaca i svakom može da napravi probleme. Ne gledam u prošlost, to nisu bili dueli pojedinaca, nego dueli reprezentacija. U tim utakmicama smo gubili, iako je moglo da se okrene na drugu stranu i završi se drugačije. Ne bih poredio te utakmice i neke situacije, mislim da će ova biti drugačija i sa mnogo samopouzdanja ulazimo u meč“.

Glavna zvezda portugalskog tima je besna izašla s terena „Rajko Mitić“ u martu, pošto Ronaldu nije priznat regularan pogodak u nadoknadi. Zbog toga je u ljutnji bacio kapitensku traku pre odlaska u tunel.

Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

„Iskreno, ne očekujem ni više, ni manje motivisanog Ronalda. On u svaku utakmicu ulazi motivisano, to je svim jasno i neće biti nikakve razlike ni u narednom meču“, komentariše Nastasić.

Nije hteo da prejudicira hoće li se naći u sastavu Dragana Stojkovića Piksija u nedelju.

„Svi smo ovde u korist reprezentacije. Svima treba da bude čast što su na spisku za odlučujuću utakmicu i naravno da bi svaki igrač hteo da zaigra u nedelju, ali to nije pitanje za igrače, nego za selektora. Mi svi treba da budemo spremni da damo maksimum ako dobijemo šansu“, naglasio je srpski štoper. Napomenuo je i da su povrede sada iza njega…

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže (PROMO)

„Fizički se osećam odlično tako da nema nikakvih problema sa te strane. Sad, šta se dešavalo pre… Bilo je povreda, ali na neke stvari ne možemo da utičemo, bitno je da se sad osećam dobro“.

Nastasić veruje u trijumf protiv Portugala, pošto je, kako kaže, selektor Dragan Stojković Piksi takav mentalitet preneo na fudbalere.

„Samim tim selektor pokazuje kakav je karakter, svi znamo kakav je igrač bio, to prenosi na igrače. Važno je to za ekipu, da sa takvim samopouzdanjem ulazimo u utakmicu jer tako možemo da pobedimo svakog“, zaključio je Nastasić.

BONUS VIDEO – Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar