Foto: EPA/DANIELE MASCOLO

Naftna kompanija "Saras", kojom rukovodi nekadašnji prvi čovek fudbalskog kluba Inter Masimo Morati, donirala je milion evra bolnicama u Lombardiji koje se bore s pandemijom korona virusa.

„U ovom trenutku kolektivne opasnosti, bolnice su strukture koje su pod najvećim pritiskom i njihova uloga je od suštinske važnosti u borbi protiv ovog virusa. Osećamo potrebu da pružimo konkretnu podršku Lombardiji, regionu koji je najteže pogođen i koji se s ovom situacijom suočava odgovorno, hrabro i posvećeno“, rekao je Morati.

Ta kompanija, takođe, obezbeđuje i dodatno gorivo za rad bolnica u punom kapacitetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Inače, situacija sa pandemijom koronavirusa u Italiji, pokrenula je mnoge na akciju. Brojni fudbaleri su dali svoj dobrinos borbi protiv ove bolesti, a jedan od poslednjih u nizu je i fudbaler Intera, Romelu Lukaku.

On je izdvojio 100.000 evra za milansku bolnicu „San Rafaele“ kako bi pomogao nabavci lekova i neophodne opreme za borbu sa koronavirusom.

„U ovom osetljivom periodu moramo ostati zajedno i biti kod kuće. Italija je neverovatna zemlja koja je učinila mnogo toga dobroga za mene i moju porodicu. Zato želim da joj pomognem ovom donacijom. I vi, ako možete, pomozite bolnicama“, apelovao je Lukaku, koji je prošlog leta stigao iz redova Mančester junajteda.

U Italiji je koronavirusom zaraženo više od 47.000 ljudi, a preminilo je 4.032.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram