Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana su u prvom meču drugog kola kvalifilacija za Ligu konferencija savladali Dunajsku Stredu sa 1:0, a pravo je pitanje kako mreža Slovaka nije bila napunjena do vrha.

Dominirali su crno-beli od prvog do poslednjeg minuta utakmice i stvorili veliki broj prilika, ali je ovoga puta zakazala realizacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Umesto da revanš bude samo puka formalnost, moraće ekipa Aleksandra Stanojevića da odigra maksimalno skoncentrisano i u revanšu jer je ukidanjem pravila gola u gostima Dunajskoj Stredi dovoljna i minimalna pobeda da dođe bar do produžetaka.

Ruku na srce, nisu gosti pokazali ništa što bi moglo da brine Partizan i da nije bilo fenomenalnog Jedličke na golu, doživeli bi pravu katastrofu. Crno-beli su se propisno ispromašivali, a prednjačili su Jović i Rikardo, a prilike je imao i Pantić.

Veliki problem su igrači Partizana pravili po bokovima ekipi iz Slovačke, koja nije uspevala da zaustavi brojne nalete, ali je previše nonšalancije u završnici i grešaka u završnom pasu njihovog golmana učinilo herojem večeri.

Gosti su zapretili u nekoliko navrata, uglavnom preko brznogog Taiva, ali su Vujačić i Saničanin gotovo uvek bili na pravom mestu i dozvolili su svega jedan udarac u okvir gola.

Partizan je pokazao da je za klasu bolji tim, ali će morati da zadrži fokus i ponovi ovakvu partiju koja bi uz bolju realizaciju trebalo da bude dovoljna za plasman dalje.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Vladimir Stojković – Nije imao mnogo posla na ovoj utakmici golman Partizan. Samo jedan udarac u okvir gola na samom početku je ukrotio bez većih problema. U nekoliko neprijatnih situacija je odbrana sprečavala da bude izložen većoj opasnosti.

Slobodan Urošević – Solidna partija levog beka. Mnogo je više napadao po toj strani Partizan, a Urošević se konstantno pridodavao i omogućavao Joviću da često ulazi unutra dajući tako neophodnu širinu u igri. Falilo je opasnijh centaršureva, ali uspeo je Urošević da uđe čak i u šansu, ali je glavom šutirao preko gola. Zbog ofanzivnije igre je malo škripalo pozadi, ali mu je Vujačić čuvao leđa kad je kasnio.

Igor Vujačić igrač sezone u Partizanu
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Igor Vujačić – Dobra partija štopera Partizana. U retkim situacijama u kojima je Dunajska Streda pretila je bio na pravom mestu i dobrim uklizavanjima i blokovima lako rešavao sve probleme. Kod prekida je bio opasan i u napadu i mogao je da se upiše i u strelce. Partizan u njemu ima oružje na skoku u napadu.

Siniša Saničanin – Solidan evropski debi u dresu Partizana. Iako je počeo pomalo nesigurno, kako je utakmica odmicala, bio je sve bolji. U nekoliko navrata dobrim startovima sprečavao potencijalno ozbiljne prilike. Deluje da bi mogao da bude dobar tandem sa Vujačičem kad se još uigraju.

Aleksandar Miljković – Tih meč desnog beka Partizana. Po njegovoj strani nije bilo previše napada pa nije imao posla u defanzivi. U napadu je u nekoliko navrata ulazio u kazneni prostor, ali nije bio preterano opasan, a njegova dodavanja i centaršitevi nisu doneli previše toga.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Miloš Jojić – Solidna partija iskusnog veziste. Napadačka igra Partizana i osigurač u vidu Zdjelara su mu omogućili da igra bliže golu. Falilo je brzine i preciznosti kod dodavanja, ali se dobro ubacivao iz drugog plana i omogućavao stvaranje viška. Imao jednu priliku za gol, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Saša Zdjelar – Nije Zdjelar bio u prvom planu zbog konstantne ofanzive Partizana, ali je svoj posao odradio kako treba. Čuvao je leđa ofanzivnom delu ekipe i omogućavao da se igra presing na zadnju liniju rivala. Svaki pokušaj kontre gostiju sekao u startu odličnom igrom u duelu. Postavljanjem i agresivnošću u duelima pojeo vezni red Dunajske Strede.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Nemanja Jović – Još jednom je Partizanov biser pokazao raskošan talenat. Od prvog minuta je pravio ogromne probleme odbrani slovačke ekipe. Bilo je tu driblinga, prodora, sjajnog ubacivanja bez lopte i atraktivan pokušaj „makazicama“. Međutim, falila je završnica i gol za kompletan utisak. Imao je nekoliko dobrih prilika, ali je previše komplikovao. Naročito to važi za šansu u drugom poluvremenu kada je previše driblao golmana gostiju koji je to iskoristio da mu uzme loptu što je iznerviralo i trenera Stanojevića.

Foto: Starsport

Lazar Marković – Najbolji igrač Partizana večeras. Postigao je gol Marković u trenutku potpune ofanzive crno-belih i nakon velikog broja promašaja i doneo olakšanje i samopouzdanje svom timu. Krilo Partizana je pored tog gola u više navrata pravio dar-mar po desnoj strani i generisao veliki broj opasnih napada i šansi. U nekoliko navrata je sjajno proigrao saigrače i iz gotovo izgubljenih napada kreirao prilike za svoj tim. Da su crno-beli bili prisebniji sigurno bi zabeležio bar jednu asistenciju.

Danilo Pantić – Imao je prvu veliku priliku na utakmici, ali je golman Jedlička protiv njega započeo seriju odbrana. Ipak je do poluvremena upisao asistenciju i bio glavni plejmejker u igri crno-belih. Mogao je bolje u nekoliko navrata kod završnog pasa, ali je generalno diktirao igru iz sredine. Posle izlaska Jovića prešao na levo krilo gde je ipak bio manje opasan.

Rikardo u napadu protiv Dunajske Strede, Foto: Starsport

Rikardo Gomeš – Nije ovo bilo veče napadača Partizana kakvom su se svi možda nadali kada se uzme u obzir realizacija. Imao je sjajnu šansu u prvom poluvremenu, ali je mlako šutirao. Bio je konstantna opasnost, odlično se kretao i ulazio u dobre situacije, a omogućavao je i prilike saigračima. Da je uspeo jednom da zatrese mrežu, utisci bi bili mnogo bolji. Ipak, ne bi trebalo previše da brinu crno-beli jer se kod Rikarda vidi da je igra tu, i da bi golovi trebali da dolaze kako pre nekoliko dana u Novom Sadu.

Izmene:

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BIbars Natho – Ušao umesto Jovića u 61. minutu ali nije mnogo uspeo da pokaže. Delovao je neusklađeno sa ostatkom ekipe, usporio igru i poslao nekoliko pogrešnih pasova

Aleksandar Šćekić – Ušao u 74. minutu kako bi se sprečilo neko neprijatno iznenađenje. Dobio nekoliko duela i napravio nekoliko faulova na sredini terena kako se ništa ne bi prepustilo slučaju.

Filip Holender – Ušao kad i Šćekić, ali je Partizanova ofanziva jenjavala u tom periodu pa nije imao mnogo prilike da uradi nešto više.

Marko Milanović – Ušao u 91. minutu, premalo vremena proveo na terenu.

Partizan vs Dunajska Streda
Partizan vs Dunajska Streda Foto:Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Aleksandar Stanojević – Odlično je trener Partizana pripremio ekipu i za ovaj duel. Partizan je igrao ofanzivno, dobrim presingom zaustavljao napade rivala i samo je loša realizacija sprečila da Partizan izgleda još bolje. Može da bude zadovoljan kako ekipa stvara šanse i igra u napadu, dok će za utisak o odbrani morati da sačeka nekog jačeg protivnika.

BONUS VIDEO: Sukob navijača Partizana zbog skandiranja protiv Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar