Marko Rakonjac, Foto: Starsport

Fudbaler je morao da se opravda, mnogi su ga pogrešno razumeli

Fudbaler Marko Rakonjac dao je spornu izjavu za jednu rusku televiziju na kojoj je pričao o Srbiji, Crnoj Gori i Rusiji, te njihovoj istoriji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Na nivou porodice to je usađeno u nas. Mene su vaspitavali da su Srbija, Crna Gora i Rusija isto, imamo zajedničku istoriju. To se vidi i u sportu, kada navijači okače transparente“, izjavio je Rakonjac za Meč TV.

Takođe, on je dodao da je Rusija za Crnu Goru velesila.

„Rusija je u očima Crnogoraca velesila. Ali ne samo u uobičajenom smislu te reči, već u svakom smislu. Ekonomskom, kulturnom i tako dalje. Videti Moskvu i posetiti je barem jednom, san je svakog Crnogorca. Naravno, ovde radi mnogo ljudi iz Crne Gore. Takođe, u Crnoj Gori živi mnogo Rusa. Rusija za nas igra ulogu, recimo, starije sestre“, rekao je Rakonjac.

Zvog ovih izajava našao se na udaru pojedinih medija, koji su svemu ovome pridodali politički značaj. Zbog toga, a i kako ne bi bio pogrešno shvaćen, Rakonjac je odlučio da se oglasi.

“Svako ko me zna, zna dobro da se ja ne bavim politikom i da me politika apsolutno ne zanima. U intervjuu za ruske medije sam rekao da Crnogorci vole da posjete Rusiju, kao i da dosta Rusa živi u Crnoj Gori. Na pitanje o vezama Srbije i Rusije, rekao sam da sam na utakmicama dok sam igrao u Srbiji video dosta transparenata koji su povezani sa Rusijom, i da znam da su to bratski narodi. Neke stvari su izvučene iz konteksta i ja sam uvučen u priče koje me ne zanimaju. Fudbaler sam, igram i družim se sa momcima svih nacionalnosti, a svako ko se bavi fudbalom zna da smo u našem svetu svi isti i jednaki, a da nas politika apsolutno ne interesuje. To što je neko iskoristio deo mog intervjua da stvara aferu ili neke podele – žao mi je i krivo zbog toga, jer sam ja daleko od tih priča”, naveo je Rakonjac za „Vijesti“.

Marko Rakonjac, Foto: Starsport

Posebno je naglasio činjenicu da je reprezentativac Crne Gore već skoro deceniju.

“Pre svega, volim svoju Crnu Goru za koju igram od svoje 13. godine u svim reprezentativnim selekcijama i dres nacionalnog tima nosim sa posebnim ponosom, što je u fudbalskom i uopšte sportskom svetu i normalno”.

Rakonjac je tokom prošle sezone pojačao Lokomotivu iz Moskve, a prethodno je nastupao za Lukarički, koji je za njegov transfer zaradio 2,5 miliona evra.

U međuvremenu je nastupao za sve uzrasne kategorije reprezentacija Crne Gore, a debitovao je i u A selekciji.

BONUS VIDEO Pogledajte golove i najbolje poteze sa utakmice Arsenal – Mančester junajted

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar