Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Prognozirana mu je blistava karijera, a za to postoji "debeo" razlog

Argentinski fudbalski klub Rasing godinama unazad poznat je po „proizvodnji“ vrhunski fudbalera, a ovoga puta oči javnosti uprte su u Karlosa Alkaraza, talentovanog vezistu, kome se prognozira velika karijera.

PROČITAJTE JOŠ:

Na prvi pomen Alkaraza verovatno će većini sportski obrazovanih ljudi pasti na pamet tenis, međutim to bi uskoro moglo da se promeni.

Naime, Alkaraz iz Rasinga sve više privlači pažnju fudbalskih fanatika i analitičara, a trenutno mu je tek 19 godina.

Alkaraz je jedan od onih „box-to-box“ vezista, a debi na najvećoj sceni je upisao već sa 17 godina. Radio je sa tri trenera, pre nego što je na klupu Rasinga stigao Fernando Gago, koji je prepoznao njegov potencijal.

Gago je inače bivši fudbaler Real Madrida, za koji je nastupao preko 100 puta i bio jedan od najcenjenijih vezista u Španiji.

Karlos je od dolaska Gaga u oktobru 2021. godine dobio na samopouzdanju, a njegova dodavanja su nekad u stilu najiskusnijih vezista na svetu.

Alkarazova kreativnost neretko dolazi do izražaja, a prema statistici ima 0,45 ključnih dodavanja po meču. Pored toga što je ofanzivno izuzetno potentan, Alkaraz nije neko ko zanemaju defanzivne obaveze. Jedan od najvećih kvaliteta mu je taj što ume brzo da iznese loptu i pokrene kontranapad.

Mnogi ga porede sa Aronom Remzijem iz najboljih dana ili Ilkajem Gundoganom, koji već godinama igra za Mančester siti.

Alkaraz u Rasingu igra u formaciji 4-3-3, a najčešće zauzima poziciju u sredini terena sa leve strane.

Porto je za sada pokazao najviše interesovanja za mladog vezistu, a njegova cena prema „Transfermarktu“ je trenutno oko osam miliona evra. Ipak, izvesno je da ga Rasing neće za toliko pustiti da ode, već da će cena biti negde oko 15.000.000 evra.

Ne treba zaboraviti ni da je Rasing u prošlosti „izbacio“ fudbalere kao što su Lautaro Martinez i Rodrigo de Pol, tako da ništa ne bi čudilo ako bismo uskoro na najvećoj sportskoj sceni imali i novog Karlosa Alkaraza.

Rasing je trenutno četvrti u argentinskom šampionatu sa 19 bodova iz 11 mečeva i mogao bi da se bori za titulu u nastavku sezone.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar