Marko Marin u Zvezdi (arhiva 2018), Foto: Starsport

Tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin rekao je u jutarnjem programu TV Prva da je Uroš Kabić veoma blizu dolaska u najtrofejniji sprski klub i istakao zadovoljstvo kako je ekipa brzo prihvatila ideje novog trenera Baraka Bahara.

Na početku je Marin govorio o dosadašnjem toku priprema.

„Mnogo sam zadovoljan i prvim delom priprema. Mislim da smo odlično odradili utakmice, da smo se dobro pripremili za početak sezone. Ulazimo u zadnju nedelju, imamo još dve prijateljske utakmice“, počeo je Marin.

PROČITAJTE JOŠ

U novoj sezoni će crveno-bele sa klupe predvoditi Barak Bahar.

„Dosta toga je doneo. Bitno je da je u ekipi dobra atmosfera, da su igrači srećni, da vole da dođu na trening i hoće da napreduju. Taj miks Barak Bahar ima. Odlično su radili, pogotovo u prvoj nedelji na fizičkoj spremi. U drugom delu je akcenat bio na taktičkom, sa jakim protivnicima. Tu smo brzo videli neku ideju koju smo imali sa tim da dovedemo Bahara i sa transferima. Da je on to tako brzo uklopio i uneo u tim, to je impresivno. Novi trener ima svoju ideju. Mi smo birali trenera koji ima viziju koju želimo da vidimo na terenu. Na taktici je radio sa ekipom. Malo smo promenili stil. Videlo se na utakmicama da je to brže, modernije. Nadam se da ćemo tako nastaviti“, dodao je Marin.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Tehnički direktor Zvezde potvrdio je da je Uroš Kabić pred dolaskom u Ljutice Bogdana i istakao da nije isključeno da tim putem ipak krene i napadač Atalante Emanuel Late Lat.

„Zvezda uvek želi najtalentovanije mlade igrače u svojim redovima. Smatram da je Kabić jedan od njih, da je dobar igrač i da bi mogao nešto da donese. Blizu smo transfera, još nije gotov. Nadam se da ćemo završiti to, ali to nema veze sa Late Latom. On je igrač koji može igrati na više pozicija u različitim sistemima“, rekao je Marin i poručio da Kabića očekuje u narednim danima u klubu.

Potom je pojasnio situaciju sa Late Latom.

„Videćemo narednih dana i nedelja. Nije do igrača i nas. To je do agenata i Atalante, mi ne možemo da utičemo na to. Pratili smo igrača, bili u pregovorima. I dalje je aktuelno, videćemo da li će se realizovati. Mislim da bi on mnogo dao ekipi. On je igrač koji je eksplodirao u zadnjoj godini, koji je na piku svoje karijere. To smo gledali u zadnjih godinu dana, da dovodimo igrače koji su krenuli da igraju dobro i da taj put nastave sa nama u Zvezdi“, dodaje Marin.

Osvrnuo se i na potencijalni povratak Miloša Degeneka na „Marakanu“.

„Miloš je već prošle godine bio želja Bahara u Haifi. Već u prvom-drugom razgovoru me je pitao „Šta je sa Milošem? Zašto ne razmišljate o njemu?“. Miloš je navijač Crvene zvezde, bio je uspešan ovde, igrao Ligu šampiona. Juče smo se dogovorili sa klubom, treba još neke detalje sa Milošem da rešimo. Trebalo bi u naredna dva-tri dana da ga vidimo u Beogradu“, najavio je Marin.

Marin je govorio i o odlascima, a prvi će, kako je naveo, otići Strahinja Eraković u Zenit.

„Otputovao je tamo, trebalo bi da potpiše ugovor i onda da se realizuje“, potvrdio je Marin.

Njegovo mesto bi mogao da zauzme Stefan Leković.

„Mnogo talentovan mlad igrač, na koga računamo. Sa transferom Erakovića mu se otvara mesto. Već je prošle godine napredovao dosta sa utakmicama za prvi tim. On je za mene pravi štoper kakav se traži u Evropi. Na njemu je da se nametne treneru“, zaključio je Marin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare