Foto: Tanjug AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Bilo je to vimbldonsko finale o kom će se pričati godinama.

I tek će sledeće godine pokazati da li je ovo bila predaja palice ili samo jedan od mnogih duela dvojice tenisera koji predstavljaju ono najbolje što tenis ima da ponudi.

PROČITAJTE JOŠkad

Karlos Alkaraz je uspeo da savlada Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, a sada je Patrik Muratoglu, čuveni teniski trener, odlučio da analizira susret. On se posebno dotakao taj-brejka u kom je na 6-5 Đoković imao set loptu kojom je mogao da prelomi finale.

„Prilično teška mentalna borba, oba momka su bila na prstima. Finale Vimbldona mora biti takvo. Najbolja slika svega toga je taj-brejk i drugi set, Novak je promašio bekhend i pogodio mrežu. Mogao je da ubije meč i to nije učinio“, rekao je Muratoglu.

Ipak, i Alkaraz je pokazao da postaje pshičiki sve jači, ali da mu je jedna uloga posebno odgoarala.

„Možemo to reći i za samog Karlosa. Vodio je sa 2:1 u setovima i imao je dve brejk lopte u četvrtom. Đoković nije bio na dobrom putu, ali Alkaraz nije to iskoristio. Mislim da je Karlosu pomogla uloga autsajdera, razlog njegove pobede leži u tome zato što je on bio slobodan da posegne za svojim udarcima u velikim momentima, a Novak ne.“

Smatra da Novaka tek čeka veliki pritisak.

„Takva je situacija sada, neće biti nepobediv zbog bremena istorije koji nosi. Mislim da konstantna uloga favorita i konstantno igranje za istoriju ima svoje breme. Nije Alkaraz ispred njega. Novak ga je pobedio na Rolan Garosu, a ovaj njega na Vimbldonu. Tu su blizu što se tiče samog nivoa igre“, završio je Muratoglu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar