Marko Grujić pred Portugal - Srbija
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Marko Grujić u sjajnoj formi igra za Porto, u kom je već počelo "zagrevanje" za reprezentativni duel Portugal - Srbija, jer mu je saigrač čuveni štoper Pepe.

Uz Nemanju Radonjića i Mileta Svilara (Benfika), Grujić je treći srpski reprezentativac koji igra u Portugalu, pa je iz „prve ruke“ za Nova.rs opisao ambijent pred odlučujući meč u borbi za Mundijal, koji se igra 14. novembra.

Posebno se „oštri“ čuveni štoper Pepe, poznat po nemilosrdnosti. Već je najavio Grujiću da neće štedeti Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Svakako da se priča o toj utakmici portugalske i naše reprezentacije, počela su polako i peckanja unutar kluba. Pepe će sigurno biti na terenu u startnih 11, on je već spremio taktiku da udari na naše centarforove i biće izuzetno zanimljiv meč. Mi, naravno, imamo pravo da se nadamo pobedi, imamo kvalitet za to, nemamo čega da se plašimo. Verovatno će biti pun stadion Luž na kom igra Benfika, biće izuzetna utakmica, mislim da i Potugalci jedva čekaju to. Ubeđeni su da idu direktno dalje jer su navikli na to, ali mi smo tu da im pomrsimo konce“, kaže Grujić za Nova.rs.

Na klupskom nivou Portu ide dobro, pre svega u Ligi šampiona. Drugi je sa pet bodova u grupi sa Liverpulom (12 bodova), Atletikom (4) i Milanom (1). Prošle nedelje, Grujić je asistirao u remiju protiv Milana sa 1:1 u Italiji, što mu podiže samopouzdanje.

„Sezona ide dobro, mada uvek može bolje. Dobro stojimo u šampionatu, tu su uvek Benfika i Sporting, ali ide korektno i biće još utakmica gde će se odlučivati o najboljoj poziciji. Što se tiče Lige šampiona, stvarno dobro stojimo u teškoj grupi, a ostale su još dve utakmice, držimo drugu poziciju koju treba da sačuvamo. Verovatno će odlučiti taj poslednji duel sa Atletikom kod nas na stadionu. Sad, imamo prvi Liverpul, moramo da odigramo što bolje i da probamo da izvučemo bod. Imamo pravo na nadu da možemo dalje“.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je u pitanju meč godine, Portugalcima prethodi utakmica sa Ircima 11. novembra, kada Srbija igra prijateljski meč.

„Bolje je za nas što imamo odigrane te utakmice sa Ircima i ostalima, možemo da se fokusiramo samo na Portugal. Dobro je što ćemo imati i prijateljsku protiv Katara, možemo dodatno da se uigramo i spremimo za najbitnije u Lisabonu. Naravno, oni moraju prvo da pobede Irce, a to nije lako, nisu naivna ekipa, videli ste protiv nas. I Portugalci moraju meč po meč, pa onda da razmišljaju o nama“.

Selektor Dragan Stojković je „pucao“ od samopouzdanja, što nije promaklo Grujiću.

„Video sam konferenciju selektora. Kao i do sada, odiše samopouzdanjem i veruje u nas, što je stvarno perfektno. Naravno, i mi sami verujemo u kvalitet, imamo izuzetan pristup, štab i dosta igrača je u sjajnoj formi u klubovima. Imamo i dobre rezultate iza nas, možemo da odigramo vrlo kvalitetno, nadamo se povoljnom rezultatu. Dosta zavisi i od njihovog meča sa Irskom, ali i mi idemo uvek na pobedu, iako mora biti opreza sa takvim timom, imaju superstarove. Ali svesni smo toga, ko god da izađe, daće ne 100, već ‘200 posto’ da naciju usreći“, zaključio je Grujić.

BONUS VIDEO: Skandiranje navijača Zvezde treneru kome su razbili glavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar