Milan Mandarić; Foto: EPA/JONATHAN BRADY

Vlasnik Olimpije iz Ljubljane Milan Mandarić rešio je da napusti klub, nezadovoljan odnosom velikog broja pojedinaca prema poslu, i neshvatanjem teške finansijske situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Bogati biznismen srpskih korena Milan Mandarić bio je primoran da „sreže“ plate zaposlenima u klubu, kao i fudbalerima, ali je tu naišao na razumevanje.

Pomislio je da će sve proći kako treba zbog katastrofalne situacije i haosa prouzrokovanim virusom Covid-19, ali se opasno prevarilo. Razočarali su ga, pa ih nije štedeo, već ih je prozvao.

PROČITAJTE JOŠ

„Vreme je da se pozdravimo. U narednoj sezoni sigurno im neću biti vlasnik, ni predsednik Olimpije. Spakovao sam se već do pola. Razočarali su me. I to posebno igrači od kojih se očekivalo mnogo više. Pokazali su se kao sebičnjaci ili su bili jako tihi i čekali poslednji trenutak da vide kako će se odvijati stvari. Očekivao sam malo više solidarnosti i poštovanja. Pre svega jer su to mahom fudbaleri koje sam doveo iz drugih sredina, gde su mesečno zarađivali po nekoliko stotina evra, izjavio je Milan Mandarić za slovenački Dnevnik.

Mandarić, koji će u septembru napuniti 82 godine i koji je tokom života stekao ozbiljno bogatstvo, nema dilemu da je rastanak jedino rešenje.

„Verovatno sam baš preterao kada sam verovao da će biti pojedinaca koji će pratiti model daleko plaćenijih igrača i izaći pred tim s rečima podrške kako bi se pomoglo klubu. Sve je to uticalo na moje planove. Prvi put sam se zaista zapitao u čemu je poenta svega ovoga. Zašto dalje da trošim porodični novac u ovim okolnostima. Inače, čisto sumnjam da ima klubova u okolini s većim platama od onih u Olimpiji. Ali, nikada nije u pitanju samo novac. Možda sam bio suviše naivan, kada sam očekivao lojalnost i zahvalnost, prema klubu kojem sam dao sve u ovih pet godina. Ako Olimpija zavisi samo od Milana Mandarića, onda to ništa ne valja. Iscrpeo sam energiju, želju i potrošio suviše novca na fudbal“, razočaran je Mandarić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram