Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Seletor reprezentacije Italije Roberto Mančini je otkrio da je izgubio prijatelja od posledica zaraze koronavirusom.

On je u razgovoru za Gazeta delo Sport dodao da je „prizor kolone vojnih vozila koja nose kovčege iz Bergama u druge gradove poput udarca u lice“.

PROČITAJTE JOŠ

Italija je jedan od epicentara zaraze, a zaključno sa nedeljom zabeleženo je 5.476 smrtnih slučajeva.

„U poslednjih nekoliko nedelja pozvao sam neke svoje igrače, posebno one koji su povređeni i koji imaju simptome. Zabrinut sam za svoje roditelje, iako su trenutno dobro. Sestra me nazvala da mi kaže da je od posledica zaraze koronavirusom preminuo moj prijatelj iz detinjstva. Igrali smo fudbal zajedno kada smo bili deca. Radio je za humanitarnu organizaciju u Jeziju,“ izjavio je Mančini.

On se potom osvrnuo i na tužne slike iz Bergama.

„Taj prizor konvoja vojnih vozila koji iz Bergama vozi leševe bio je poput udarca u lice. Niko nije bio spreman za ovaj pakao na zemlji. Pomisao da ljudi umiru jer nema dovoljno kreveta za intenzivnu negu je apsurdna, potpuno neprihvatljiva. Naši lekari rade herojski posao i imam puno poverenja u njih. Zbog toga čak i ne pomišljam na napuštam Italiju“, istakao je Mančini.

Selektor Azura je napomenuo i da je bio razočaran otkazivanjem Evropskog prvenstva i određivanjem 2021. godine kao novog datuma

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram