Džek Griliš, Foto: EPA-EFE/Andrew Yates

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom terenu ekipu Lajpciga sa 6:3, u neverovstnoj utakmici prvog kola grupe A Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Prošlosezonski finalista je poveo u 16. minutu kada je Nejtan Ake posle odlično izvedenog kornera snažno pucao glavom pod prečku, da bi u 28. minutu već bilo 2:0 pošto je Nordi Mukiele loše reagovao i pogodio sopstvenu mrežu posle šuta Kevina de Brujnea.

Mukiele se u 42. minutu iskupio pošto je glavom proigrao dobro Kristofera Nkunkua koji je, takođe, glavom pogodio za 2:1.

Siti je u drugom minutu sudijske nadoknade ponovo stigao do dva gola prednosti, pogotkom Rijada Mareza sa bele tačke. Prethodno je rukom u kaznenom prostoru igrao Lukas Klosterman.

Nkunku je u 51. minutu glavom pogodio za 3:2, ali je samo pet minuta kasnije Džek Griliš poslao loptu uz desnu stativu posle udarca malo izvan šesnaesterca za 4:2.

Golom u 73. minutu Nkunku je stigao do het-trika i ponovo vratio svoj tim u igru, ali su pobedu Sitija potvrdili Žoao Konselo u 75. minutu i Gabrijel Žezus u 86. minutu.

Grupa A

Mančester siti – Lajpcig 6:3 (3:1)

(Ake 16, Mukijele autogol 28, Marez 45+2 penal, Griliš 56, Kanselo 75, Hesus 85 – Nkunku 42, 51, 73)

Briž – PSŽ 1:1 (1:1)

(Vanaken 27 – Erera 16)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Veliki povratak Ronalda na „Old Traford“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar